Pentru a putea petrece sarbatorile acasa, romanii plecati in strainatate petrec ore intregi la punctele de frontiera. Vama Nadlac, din judetul Arad, este in continuare aproape blocata, cu toate ca autoritatile au suplimentat personalul pentru a face fata traficului mare, informeaza Mediafax.

Soferilor care in mod obisnuit tranziteaza Vama Nadlac li se recomanda sa mearga catre Turnu si Varsand sau la Vama Borsa.

Controalele au devenit mai riguroase dupa atentatele de la Paris.

Frontiera romana a fost tranzitata, sambata, de aproximativ 202.200 de persoane, dintre care 136.000 au intrat in tara, cele mai multe - 92.000 - pe la granita cu Ungaria, respectiv de peste cinci ori mai multe decat intr-o zi normala, anunta Politia de Frontiera.

Cele mai aglomerate au fost punctele de trecere de la frontiera comuna romano-ungara, unde au trecut granita, sambata, peste 118.400 persoane, din care 92.000 pe sensul de intrare in tara.

Fata de o zi normala, cand intr-un interval de 24 de ore, pe la frontiera romano-ungara intra in Romania aproximativ 18.000 persoane, traficul la frontiera a crescut de peste cinci ori.