O persoana a fost ucisa iar 36 sunt ranite dupa ce duminica noapte un autovehicul a intrat pe un trotuar aglomerat pe celebra sectiune de bulevard Strip din Las Vegas, incidentul avand loc langa hotelul si cazinoul unde se tinea concursul Miss Universe, informeaza Reuters.

UPDATE 11.47Potrivit politiei femeia (cu varsta intre 20 si 30 de ani), care avea si un copil de 3 ani in masina, a intrat intentionat in pietoni, urcand pe trotuar de trei ori inainte sa fuga de la locul incidentului.

“Masina a lovit ca o minge de bowling, iar oamenii parca erau popice”, a decalrat un martor, care a adaugat ca pietonii “zburau prin aer” cand masina a intrat in aglomeratia de pe trotuar.

Potrivit unui oficial medical, cel putin un copil este printre cei raniti, iar multe dintre victime vorbeau franceza si au cerut translatori, ceea ce inseamna ca probabil erau turisti ce vizitau cunoscutele cazinouri si hoteluri din Las Vegas.

Conform sefului politiei, Peter Boffelli, 36 de persoane au fost ranite, dintre care sapte sunt in stare critica.

Boffelli a spus ca nu este inca clar daca soferita a vrut sa loveasca pietonii sau a avut probleme, dar a adaugat ca a fost retinuta.

El a declarat ca aceasta este interogata si testata pentru a vedea daca a consumat alcool sau droguri.

Potrivit unei informatii de ultim moment, politia din Las Vegas a exclus varianta unui act terorist.