Bonurile in valoare de 538 lei emise la 28 noiembrie sunt castigatoare la loteria bonurilor fiscale, cererile pentru revendicarea premiilor, in valoare totala de un milion de lei, putand fi depuse incepand de luni la sediile Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Prima etapa de selectie a Loteriei fiscale pentru bonurile emise in luna noiembrie a avut loc duminica si a constat in extragerea din urne a bilelor care desemneaza ziua si valoarea bonurilor castigatoare, anunta Mediafax.

Dupa centralizarea cererilor de revendicare a premiilor, daca numarul acestora este mai mare de 100, va fi organizata cea de a doua extragere, pentru determinarea celor 100 de bonuri castigatoare.

Rezultatele extragerii vor fi postate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si al CN Loteria Romana, pentru o perioada de minimum 30 de zile.

La extragere au participat toate bonurile fiscale emise in perioada 1-31 noiembrie, fara sa fie necesara inregistrarea prealabila a acestora intr-o baza de date.

Cererile de revendicare pot fi depuse incepand cu prima zi dupa efectuarea extragerii, timp de 30 de zile. Posesorii bonurilor castigatoare trebuie sa depuna bonurile fiscale in original, alaturi de copia actului de identitate si de o cerere, la orice administratie fiscala.

Un bon fiscal este considerat castigator doar daca indeplineste cumulativ conditiile prevazute de lege, avand inscrise elementele obligatorii care arata ca a fost emis cu un aparat de marcat fiscalizat, precum logotipul si seria fiscala ale aparatului de marcat electronic fiscal, data si ora emiterii precum si numarul de ordine.

Fiecare unitate teritoriala ANAF la care se depun bonuri fiscale castigatoare in prima etapa de selectie va elibera o copie a acestora cu mentiunea "conform cu originalul", pe care va fi scris numarul unic de inregistrare. Pentru asigurarea transparentei, lista cu numerele unice de inregistrare ale cererilor de revendicare va fi publicata pe site-urile MFP si ANAF.

Dupa stabilirea celor 100 de bonuri fiscale castigatoare, acestea vor fi centralizate si transmise in termen de doua zile catre ANAF in vederea incarcarii rezultatelor in "Baza de date privind Loteria bonurilor fiscale", respectiv pentru verificarea autenticitatii bonurilor fiscale castigatoare de catre Directia Generala Antifrauda Fiscala, prin directiile regionale.