Premierul Dacian Ciolos a afirmat, vineri seara, dupa vizita la Spitalul Militar 'Reine Astrid' din Bruxelles, unde sunt internati mai multi raniti in incendiul de la Colectiv, ca aproape toti pacientii pe care i-a vizitat sunt "in stare buna" si doar unul singur, un adolescent, e la terapie intensiva, potrivit Agerpres.

"Cei pe care i-am vizitat aici aproape toti sunt in stare buna, mai este un tanar, un adolescent, care este la terapie intensiva, pe care nu l-am vazut pentru ca dormea. Am vazut cinci dintre ei, care erau treji si care sunt in stare de evolutie buna, chiar foarte buna data fiind starea in care au fost. Ce m-a bucurat cel mai mult e, dincolo de starea fizica, si starea psihica, sa spun, pentru ca sunt optimisti. Si ingrijirile au fost bune, am avut o discutie si cu insotitorii lor", a afirmat Dacian Ciolos, potrivit unui material video postat pe site-ul Guvernului.

Premierul a mai spus ca i-a asigurat pe raniti ca vor fi luate toate masurile "ca sa poata sa mearga cu recuperarea pana la capat", atat la Bruxelles, cat si la intoarcerea acasa: "Vom folosi bunavointa colegilor belgieni si pentru a vedea in ce fel putem face si un transfer de experienta, mai ales pe parte de recuperare dupa externare. (...) Tot ceea ce este legal posibil gasim resursele financiare sa o facem si, acolo unde avem limite legale, combinam ceea ce putem face noi cu ceea ce pot face fundatiile, care si ele, multe dintre ele, se implica", a spus seful Executivului.

In prezent, opt persoane sunt internate in spitale din Belgia, potrivit ultimelor date ale Ministerului Sanatatii.