Inalta Curte de Casatie si Justitie judeca vineri contestatia DNA la decizia instantei prin care Remus Truica a fost plasat in arest la domiciliu, in dosarul privind retrocedarea ilegala a Fermei Baneasa. La sosire la Instanta Suprema, printul Paul a declarat ca are incredere in justitia din Romania, iar Remus Truica a spus ca are emotii in legatura cu o eventuala decizie de arestare preventiva, potrivit Agerpres.

La sediul ICCJ sunt asteptati si ceilalti inculpati din acest dosar, Dan Andronic, avocatul Robert Rosu, Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

Intr-un proces separat, ICCJ va judeca si contestatia DNA la decizia instantei din Brasov de a-l plasa in arest la domiciliu pe printul Paul.

Pe 11 decembrie, Curtea de Apel Brasov a respins cererea DNA de arestare preventiva a inculpatilor din acest dosar, judecatorii stabilind ca Remus Truica si Robert Rosu sa stea in arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici si Lucian Mateescu sa fie cercetati sub control judiciar.

Ulterior, pe 12 decembrie, Curtea de Apel Brasov a respins si cererea DNA de arestare preventiva a printului Paul, acesta primind si el arest la domiciliu.

Potrivit DNA, Remus Truica este acuzat de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de influenta, spalare de bani, dare de mita si complicitate la abuz in serviciu, iar Dan Andronic de constituire de grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

De asemenea, printul Paul a fost pus sub acuzare pentru cumparare de influenta, spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu.

Procurorii sustin ca, incepand cu noiembrie 2006, Remus Truica, avocatul Robert Rosu si alte persoane au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de printul Paul. Ulterior, la acest grup au aderat Dan Andronic, Marius Marcovici si Lucian Mateescu.

Astfel, printul Paul i-a promis lui Remus Truica si asociatilor sai o cota importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania, si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea/retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor.