Vanatoarea de la Balc ar putea avea loc in acest weekend insa Directia Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bihor nu a fost deocamdata notificata in acest sens. Primarul comunei Balc, Arsenie Marosan, a precizat, pentru AGERPRES, ca localnicii se pregatesc pentru acest eveniment, preconizat a se desfasura in perioada 18-21 decembrie. In fiecare an, evenimentul este marcat de proteste ale perosnelor care apara drepturile animalelor. In anul 2011, protestatarii au jucat tenis in fata portii domeniului, unde a fost intins un fileu urias.

"Oficial, nu stiu. Pentru ca, oficial, nu ne anunta nimeni. Este un eveniment privat. Dar se pare ca va fi vanatoarea acum, in acest weekend", a precizat primarul.

"Va spun ca nu am primit nicio notificare. De altfel, niciodata, de cand se organizeaza vanatoarea la Balc, nu ne-au anuntat cu mult timp inainte. Si a avut loc si in ianuarie si in decembrie, nu a fost o perioada fixa. Avem si un medic veterinar concesionar in zona, la Balc, care are contract cu asociatia de vanatoare a domnului Tiriac, si mai avem un medic zonal, pe Marghita, cu care participam, dar inca nu am fost informati", a precizat, pentru Agerpres, dr. Remus Motoc, directorul DSVSA Bihor.

Prima partida de vanatoare de la Balc a avut loc in 2005, dupa ce omul de afaceri Ion Tiriac a concesionat, in anul 2002, domeniul cinegetic ce se intinde pe 150 de hectare.

Accesul presei a fost intotdeauna interzis. La fiecare editie, omul de afaceri Ion Tiriac isi invita prietenii europeni, nume de rezonanta in peisajul economic, politic, artistic.

Programul cinegetic cuprinde doua zile de vanatoare, sambata si duminica inainte de amiaza, la finalul carora se face bilantul vanatorii si fotografia de grup, cu trofee.