Ioan Gabriel Prada, actual director medical si fost manager al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan", a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate. ANI a constatat ca Ioan Gabriel Prada se afla in stare de incompatibilitate din 21 martie 2011, intrucat exercita simultan cu functia de director medical in cadrul Institutului "Ana Aslan" si functia de administrator si calitatea de membru in cadrul Consiliului de administratie al S.C. ZENTIVA S.A, informeaza Agentia Nationala de Integritate, intr-un comunicat.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Ioan Gabriel Prada incalca astfel "dispozitiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit caruia si dispozitiile art. 181, alin. (9) din Legea nr. 95/2006, potrivit caruia .

De asemenea, la data de 7 mai 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Ioan Gabriel Prada.

ANI aminteste ca "Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".