Ioan Gabriel Prada, directorul medical al Institutului National "Ana Aslan", declarat incompatibil de ANI

de Alina Neagu     HotNews.ro
Miercuri, 16 decembrie 2015, 14:01 Actualitate | Esenţial

Ioan Gabriel Prada, actual director medical si fost manager al Institutului National de Gerontologie si Geriatrie "Ana Aslan", a fost declarat incompatibil de Agentia Nationala de Integritate. ANI a constatat ca Ioan Gabriel Prada se afla in stare de incompatibilitate din 21 martie 2011, intrucat exercita simultan cu functia de director medical in cadrul Institutului "Ana Aslan" si functia de administrator si calitatea de membru in cadrul Consiliului de administratie al S.C. ZENTIVA S.A, informeaza Agentia Nationala de Integritate, intr-un comunicat.

Potrivit Agentiei Nationale de Integritate, Ioan Gabriel Prada incalca astfel "dispozitiile art. 178, alin. (1), lit. b) din Legea nr. 95/2006, potrivit caruia <Functia de manager persoana fizica este incompatibila cu: exercitarea oricarei activitati sau oricarei alte funcᅢii de manager, inclusiv cele neremunerate>  si  dispozitiile art. 181, alin. (9) din Legea nr. 95/2006, potrivit caruia <Dispozitiile art. 178, alin. (1) lit. b) [...] referitoare la incompatibilitati [...] se aplica si persoanelor care ocupa functii specifice comitetului director>.

De asemenea, la data de 7 mai 2015, Agentia Nationala de Integritate a constatat si incalcarea regimului juridic al conflictului de interese in materie penala de catre Ioan Gabriel Prada.

ANI aminteste ca "Persoana [...] fata de care s-a constatat [...] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica [...] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului".


Citeste mai multe despre   1241 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi