Un baiat in varsta de 12 ani a murit miercuri dimineata la scoala din Magurele, judetul Ilfov, dupa ce a facut convulsii si a intrat in stop cardio-respirator, echipajul medical incercand sa il resusciteze, insa fara a il putea salva, a anuntat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, citat de Mediafax.

Baiatul a facut convulsii la scoala si a cazut, acesta fiind gasit in stop cardio-respirator de echipajul medical, care a ajuns la scoala in aproximativ sase minute de la solicitare, a declarat managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu. Echipajul medical a incercat timp de aproximativ o ora sa il resusciteze pe baiat, insa acesta nu a mai putut fi salvat, a mai spus dr. Alis Grasu.

Copilului i s-a facut rau la scurt timp de la inceperea orelor, a declarat seful Inspectoratului Scolar Judetean Ilfov, Coca Codreanu, precizand ca va fi inceputa o ancheta in acest caz.

"Baiatului i s-a facut rau, asistenta scolii era si a intervenit, i-a acordat primul ajutor, a chemat ambulanta, insa nu s-a mai putut face nimic. S-a vehiculat drept cauza infarctul", a afirmat seful ISJ Ilfov, precizand ca la cabinetul medical al scolii este doar asistent medical, nu si doctor, "din lipsa de personal".

Coca Codreanu a mai precizat ca femeia de serviciu a fost cea care l-a preluat pe copil de pe holul scolii si l-a dus in clasa, iar ulterior acestuia i s-a facut rau: "Copilul fost preluat de femeia de serviciu si dus in clasa inainte de inceperea orelor, in jurul orei 7.40, inainte de a i se face rau".

Seful ISJ Ilfov a mai precizat ca baiatul era elev in clasa a VI-a la Liceul Teoretic "Horia Hulubei" din Magurele, unde invata aproximativ 1.000 de elevi. Mama acestuia este cadru didactic in scoala, iar tatal este sofer la Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov.

Potrivit sursei citate, la liceul din Magurele a fost trimis un inspector si va fi inceputa o ancheta in acest caz.

Politia Ilfov a fost anuntata despre acest caz de catre reprezentanti de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ, Claudia Burada.

In urma autopsiei se va stabili din ce cauza a decedat copilul si daca acesta suferea de vreo boala, a mai spus Claudia Burada.