Ministrul de Externe, Lazar Comanescu, participa luni, la Bruxelles, la reuniunea ministrilor Afacerilor Externe din statele membre ale Uniunii Europene (CAE).

Potrivit unui comunicat al MAE, pe agenda discutiilor figureaza evolutiile recente din statele Parteneriatului Estic (PaE), in urma angajamentelor asumate la summit-ul PaE desfasurat la Riga in mai 2015, informeaza Agerpres.

De asemenea, vor fi analizate: mijloacele prin care Uniunea Europeana poate contribui la combaterea terorismului; sprijinul pe care UE il poate acorda procesului de reconciliere politica si avansare a reformelor din Irak; situatia din Libia, in prezenta noului trimis special pentru Libia al secretarului general al ONU, Martin Kobler.

Totodata, sefii diplomatiilor europene vor avea un dejun de lucru informal, la care va participa si ministrul de Externe turc, Mevlut Cavusoglu, discutiile urmand a se concentra pe evolutiile din Siria, Irak si Libia si pe combaterea terorismului, informeaza MAE.

In marja reuniunii, ministrul Lazar Comanescu va lua parte la un dejun de lucru privind situatia din Belarus - gazduit de Letonia si Finlanda - la care a fost invitat ministrul de Externe din Belarus, Vladimir Makei.