Deputatul PNL Constantin Dascalu a parasit nervos lucrarile Comisiilor de buget de duminica, acuzandu-si o colega ca "minte" la numararea voturilor, dupa ce, anterior, presedintele Comisiei, Viorel Stefan, a suspendat sedinta, deranjat ca liberalii cheama colegi "odihniti" sa-i schimbe, informeaza Mediafax

Comisiile de buget au intrerupt, duminica, dezbaterile asupra bugetului Ministerului Transporturilor, dupa ce presedintele Comisiei, deputatul PSD Viorel Stefan, a aflat de inlocuirea la lucrari a liberalului Gheorghe Ialomitianu, deranjat ca, dupa ce i-a "chinuit", a plecat sa se odihneasca.

Astfel, in timp ce parlamentarii discutau despre amendamentele aduse la Ministerul Tranporturilor, in numar foarte mare, fiind deja deranjati ca discutiile durau de doua ora si jumatate, membrii Comisiei au aflat ca liberalii l-au inlocuit pe deputatul Gheorghe Ialomitianu cu deputatul Alexandru Nazare, fiind inaintata si o hartie oficiala in acest sens.

In acel moment, presedintele Comisiei de buget din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, a afirmat ca sunt unii membri ai Comisiei care "isi bat joc" si a intrerupt dezbaterile, solicitand consultari cu grupurile politice.

Stefan a criticat inlocuirea lui Gheorghe Ialomitianu. "Dupa ce ne-a chinuit toata ziua, acum pleaca? Pai asa ne schimbam si noi unul cu altul si tinem sedinta pana dimineata", a spus Viorel Stefan.

El s-a ridicat si a plecat din sala, fiind intrebat de liberala Andreea Paul, de ce s-a enervat. "Voi m-ati enervat. Pleaca unul, vine altul odihnit", a continuat Viorel Stefan.

Un alt deputat a comentat, in sala, ca Ialomitianu este ca un "jucator batran": "Nu rezista decat o singura repriza", a spus acesta.

Dupa o pauza de aproximativ 10 minute, deputatii si senatorii au decis o noua procedura, mai rapida, pentru discutarea si votarea amendamentelor. Viorel Stefan a renuntat sa mai conduca sedinta, delegandu-l pe vicepresedintele Comisiei, Eugen Nicolaescu, si nici nu a mai revenit la lucrari.

Imediat dupa reluarea sedintei, a parasit lucrarile si deputatul PNL Constantin Dascalu. Acesta a fost nemultumit de rezultatul unui vot, acuzandu-si colega de partid, pe Andreea Paul, ca a numarat gresit.

La anuntarea rezultatelor, acesta s-a ridicat, si-a luat haina si a parasit nervos sala.

"Eu plec acasa. Minti, doamna Paul. Minti! Mai grav e ca sunteti si doamna", a spus Constantin Dascalu.

Ulterior, un deputat PSD, Vasile Popeanga, s-a enervat si el pe rezultatul unui vot, strigand la Andreea Paul, secretar al Comisiei, ca trebuie sa "invete sa numere".

Andreea Paul i-a atras atentia asupra tonului, insa acesta a continuat, strigand: "Nu vreau. (...) Tu esti secretarul. Fa-ti treaba".

Lucrarile Comisiei continua, dezbatandu-se din nou amendamentele la bugetul Ministerului Transporturilor.