Siguranta locuitorilor din doua blocuri din zona Eroilor din Capitala, unde s-a surpat terenul in urma lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou, nu poate fi garantata, spune Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, potrivit caruia constructorul nu poate preciza daca este vorba de "o problema mai ampla in subteran", transmite Mediafax.

Lucrari la magistrala 5 de metrou Eroilor-Drumul TabereiFoto: Agerpres

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, in zona Eroilor unde au aparut deformari in sosea din cauza lucrarilor facute pentru extinderea magistralei de metrou se afla doua blocuri, la fata locului fiind trimise echipaje pentru a interveni in caz de necesitate.

"Ca urmare a deformarilor aparute la carosabilul din zona statiei de metrou Eroilor, unde se executa lucrari pentru extinderea magistralei, la fata locului au fost trimise urmatoarele echipaje - Detasamentul Special de Salvatori si un echipaj SMURD. In apropierea zonei unde se observa denivelarea sunt doua imobile de locuit", arata sursa citata, care precizeaza ca in urma discutiilor dintre reprezentantii ISU si constructor s-a stabilit ca nu exista "un risc iminent" pentru cele doua blocuri.

In conditiile in care reprezentantii constructorului nu au putut preciza daca este vorba despre o problema punctuala sau despre una "mai ampla in subteran", nu se poate "garanta siguranta locatarilor din zona", mai mentioneaza ISU.

Totodata, mai multe familii dintr-unul din cele doua blocuri au iesit speriate din locuinte si au cerut constructorului sa le spuna daca sunt in pericol.

In zona respectiva, pe langa cele doua blocuri, sunt construite si mai multe case.

Duminica, incepand cu ora 10.00, la sediul Primariei Capitalei, este programata sa aiba loc o sedinta privind aceasta situatie, la care vor participa reprezentanti ai Metrorex, ai Politiei Rutiere, ISU si ai Inspectoratului de Stat in Constructii. La intalnire, la care a fost invitat si prefectul Capitalei, Paul Petrovan, vor fi discutate masurile de interventie pentru punerea in siguranta a zonei, precum si eventuale masuri de extindere a restrictiei de circulatie.

Traficul rutier pe bulevardul Eroilor si pe bulevardul Eroilor Sanitar a fost inchis, sambata, din cauza surparii terenului, existand riscul de prabusire a soselei, incidentul fiind semnalat de firma care face lucrari de modernizare si extindere la metrou.