IGSU a explicat la o solicitare a unui cetatean ce inseamna "incapere cu aglomerare de persoane", aceasta fiind definita ca spatii in care se pot afla simultan cel putin 50 de persoane, fiecarei persoane revenindu-i o arie mai mica de patru metri patrati, conformAvocatnet.

Cladire cu bulina rosieFoto: Agerpres

"In conformitate cu prevederile art. 1.2.28. din Normativul de siguranta la foc a constructiilor indicativ P118-199, incaperile cu aglomerari de persoane sunt acele incaperi in care se pot afla simultan cel putin 50 de persoane, fiecareia din acestea revenindu-i o arie de pardoseala mai mica de patru metri patrati, "conform raspunsului oferit de IGSU.

Primaria Capitalei prin Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inceput sa notifice la sfarsitul lunii noiembrie utilizatorii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta situate imobile incadrate in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, sa-si inceteze activitatea in termen de 24 de ore de la primirea somatiei.

In caz contrar acestia vor fi sanctionati cu amenzi de la 50.000 lei la 70.000 lei, potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei.

Municipalitatea a inceput sa trimita notificarile pe 26 noiembrie.

"De asemenea, reprezentantii Municipalitatii au solicitat primariilor sectoarelor 1 - 6 sa dispuna interzicerea emiterii autorizatiilor de functionare si retragerea celor in vigoare, pentru agentii economici care desfasoara activitati permanente si/sau temporare, care implica aglomerari de persoane in spatii situate in constructii expertizate si incadrate in clasa I de risc seismic. Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti vor continua actiunile de notificare, conform legislatiei in vigoare", se mai arata in comunicatul municipalitatii transmis la sfarsitul lunii noiembrie

Actiunea se desfasoara dupa aparitia Legii nr. 282/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, publicata vinerea trecuta in Monitorul Oficial si care interzice organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in cladirile incadrate in clasa I de risc seismic si care implica aglomerari de persoane.