IGSU explica ce inseamna "incaperi cu aglomerari de persoane". Primaria Capitalei a cerut anularea autorizatiilor firmelor cu astfel de spatii in cladiri "cu bulina"

de Razvan Cojan     HotNews.ro
Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 11:04 Actualitate | Esenţial


Cladire cu bulina rosie
Foto: Agerpres
IGSU a explicat la o solicitare a unui cetatean ce inseamna "incapere cu aglomerare de persoane", aceasta fiind definita ca spatii in care se pot afla simultan cel putin 50 de persoane, fiecarei persoane revenindu-i o arie mai mica de patru metri patrati, conform Avocatnet.

"In conformitate cu prevederile art. 1.2.28. din Normativul de siguranta la foc a constructiilor indicativ P118-199, incaperile cu aglomerari de persoane sunt acele incaperi in care se pot afla simultan cel putin 50 de persoane, fiecareia din acestea revenindu-i o arie de pardoseala mai mica de patru metri patrati, "conform raspunsului oferit de IGSU.

Primaria Capitalei prin Politia Locala a Municipiului Bucuresti a inceput sa notifice la sfarsitul lunii noiembrie utilizatorii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta situate imobile incadrate in clasa I de risc seismic, care prezinta pericol public, sa-si inceteze activitatea in termen de 24 de ore de la primirea somatiei. 

In caz contrar acestia vor fi sanctionati cu amenzi de la 50.000 lei la 70.000 lei, potrivit unui comunicat emis de Primaria Capitalei. 

Municipalitatea a inceput sa trimita notificarile pe 26 noiembrie. 

"De asemenea, reprezentantii Municipalitatii au solicitat primariilor sectoarelor 1 - 6 sa dispuna interzicerea emiterii autorizatiilor de functionare si retragerea celor in vigoare, pentru agentii economici care desfasoara activitati permanente si/sau temporare, care implica aglomerari de persoane in spatii situate in constructii expertizate si incadrate in clasa I de risc seismic. Reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti vor continua actiunile de notificare, conform legislatiei in vigoare", se mai arata in comunicatul municipalitatii transmis la sfarsitul lunii noiembrie 

Actiunea se desfasoara dupa aparitia Legii nr. 282/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 20/1994 privind masuri pentru reducerea riscului seismic al constructiilor existente, publicata vinerea trecuta in Monitorul Oficial si care interzice organizarea si desfasurarea de activitati permanente si/sau temporare in cladirile incadrate in clasa I de risc seismic si care implica aglomerari de persoane.


Citeste mai multe despre   


7147 vizualizari

 • +7 (7 voturi)    
  ÎN SPERANȚA CĂ EMOȚIILE (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 12:26)

  pointless man [utilizator]

  legate de infernalul accident din clubul Colectiv au depășit faza isterică, îmi permit cîteva aprecieri ”la rece”.
  Indiferent de bureții de pe pereți, numărul de uși de evacuare și alte detalii tehnice, consider că CEL PUȚIN o aglomerație de cîteva zeci de persoane (în spații închise sau deschise) trebuie să dea coșmaruri inițiatorilor. Nici măcar nu este vorba de incendii sau alte fenomene strict fizice, ci de eventualitatea unei panici generalizate provocate de senzația subiectivă a vreunei amenințări iminente.
  Orice persoană cu o minimă cultură ȘTIE (din citite sau MĂCAR din simplă previziune logică) că, în astfel de cazuri, adunătura devine o ”ciurdă” complet irațională.
  Bineînțeles că asta nu exonerează de răspundere ”organili” PLĂTITE să aplice regulamentele inventate TOCMAI pentru a ține în frîu unii ”organizatori” orbeți.

  La urma urmelor SÎNTEM SAU NU SÎNTEM OAMENI (cu creiere ceva mai dezvoltate decît maimuțele) ?.
 • +3 (3 voturi)    
  intrebare (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 12:41)

  Nevermind [utilizator]

  Cine raspunde pentru notificarile trimise si afacerile inchise in urma lor, in cazul interpretarii abuzive si cretine a legii? Cazuri concrete: magazin de 2x3m sau magazinul de palarii (clar imbulzeala acolo :D).

  O alta intrebare: Daca e sa fie hei-rup, de ce nu se inchide si strada pe care se afla cladirile? Nu este ok sa te afli in cladirea care pica, dar este ok sa-ti cada in cap?!? Pai ori suntem golani, ori nu mai suntem...
 • +1 (1 vot)    
  sala aglomerata (Duminică, 13 decembrie 2015, 20:51)

  fane [anonim]

  Cred ca IGSU a gresit .
  Conf. Normativului P 118-99 este vorba de 150 persoane nu 50, iar cand incaperile sunt situate la parter, se considera sali aglomerate cele cu mai mult de 200 persoane .
  Aceasta greseala a determinat Primaria sa ia niste masuri gresite cu consecinte la nivelul unor operatori economici si nu numai .
 • 0 (0 voturi)    
  legea 282/2015 (Joi, 28 ianuarie 2016, 12:58)

  petre [anonim]

  Statul trebuie sa fie mai responsabil pentru cele 374 cladiri expertizate prin alte metode nu prin contraventii foarte mari.De exemplu :initiatorii acestei legi au analizat impactul social care va fi generat de aceasta lege( cresterea somajului;diminuarea veniturilor statului prin neicasarea la buget a impozitelor pe salarii,venit,asigurari sanatate ,somaj ,impzitul pe cladire,etc.).De asemenea stiu care este bugetul aprobat de guvern pentru consolidari ,persoanelor fizice proprietari de imobilele expertizate si cat dureaza depunerea actelor la primarie,aprobarea acestora licitatii si apoi consolidarea efectiva ( cel putin 4-5 ani).Cu bani alocati de guvern si in ritmul acesta cati an trebuiesc pentru consolidare ( PROBABIL 50-100 ANI).S-a facut un calcul cate persoane poate salva aceasta lege prin inchiderea spatiilor comerciale de la parterul acestor cladiri,si cate sunt condamnate sa traiasca in aceste cladiri si sa moara la un cutremur ( un calcul simplu 374 cladiri X MINIM 100 persoane =......?
  Initiatori stiu ca cei care traiesc si desfasoara activitati in aceste cladiri nu pot face nici macar ASIGURAREA OBLIGATORIE A LOCUINTEI DE 20 euro.Mai bine ar fii facut un proiect de lege care sa creeze fonduri pentru consolidare;De exemplu accesarea de fonduri europene,sau dupa modelul german care are impozite suplimentare pentru dezvoltarea fostei RDG;DESPAGUBIRI CATRE statul ISRAEL.
  Crearea unui fond de solidaritate prin marirea impozitului pe profit cu 1% acesti bani fiind alocati pentru conslidari la care se aduga si bani de la guvern plus accesare de fonduri europene.IN ACEST MOD SE POATE URGENTA CONSOLIDAREA CLADIRILOR NU PRIN INCHDEREA DE ACTIVITATI COMERCIALE,CULTURALE SI AMENZI ENORM DE MARI.
  PRIMARIA A FACUT UN ABUZ PRIN APLICAREA LEGII ,FARA NORME.
  PRIN ACEASTA LEGE nr. 282 STATUL FUGE DE ORICE RESPONSABILITATE FATA DE CETATENI SI ARUNCA ACEASTA RESPONSABILITATE CATRE NIMENI .INCA O DATA SPUN CA INCHIDEREA UNOR SPATII NU CONSOLIDEAZA ACESTE CLADIRI.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri