Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a sustinut vineri ca artistii sunt o categorie defavorizata in Romania, subliniind ca acestia trebuie sa beneficieze de un statut al profesiei, transmite Agerpres.

"Cred ca a sosit momentul sa intelegem ca intotdeauna cultura este un factor, un mijloc, un vehicul de venit (...) si cred ca a sosit vremea sa spunem ca artistii, in Romania, sunt o categorie defavorizata. Si sa constientizam cu totii acest lucru, ca nu au avut pana acum sansele de a se afirma pe acelasi palier cu alte categorii profesionale, ca nu au beneficiat de un statut al artistului - acest lucru va trebui gandit - si ca ei pot deveni un vehicul de bogatie culturala, dar si de bogatie economica pentru aceasta tara", a afirmat Alexandrescu, la o conferinta de presa.

In opinia ministrului Culturii, autoritatile locale au inteles ca trebuie sa investeasca bani in cultura.

"Cred ca autoritatile locale ar trebui sa inteleaga si au si inteles, fiindca altfel nu am fi avut patru candidaturi atat de puternice, au inteles ca este momentul sa investeasca bani in cultura", a spus Vlad Alexandrescu, la conferinta de presa in care a fost anuntata lista scurta a oraselor preselectate pentru obtinerea titlului de Capitala Culturala Europeana 2021.

El a mentionat ca "acest lucru nu poate fi obiectul unei supravegheri din partea Ministerului Culturii, ci doar obiectul unei dezvoltari durabile a Romaniei, o dezvoltare inteligenta".