Vladimir Putin a declarat vineri ca Rusia sprijina Armata Libera Siriana, ce se opune lui Bashar al Assad, ajutand-o cu suport aerian, arme si munitie in operatiuni comune cu fortele siriene regulate impotriva Statului Islamic, transmite Reuters.

Putin si RusiaFoto: Hotnews

Declaratia este ciudata in conditiile in care fortele Moscovei sunt acuzate ca bombardeaza opozitia siriana in numeroase operatiuni desfasurate in zone controlate de aceasta si unde nu sunt militanti ai Statului Islamic, tinta declarata a Rusiei in Siria.

“Activitatea aviatiei noastre ajuta la unirea eforturilor trupelor guvernamentale si ale Armatei Libere Siriene”, a declarat Putin la intalnirea anuala de la ministerul apararii rus.

“Acum o parte a unitatilor sale, peste 5.000 de soldati, sunt angajati in actiuni ofensive impotriva teroristilor, alaturi de forte regulate, in provinciile Homs, Hama, Alep si Raqqa”, a spus liderul de la Kremlin, facand referire la Armata Libera Siriana.

”II sprijinim din aer, pe ei si armata siriana, ii ajutam cu arme, munitie si furnizam suport material”, a adaugat Putin.