ISU Bucuresti: Este interzisa folosirea de lumanari si torte in orice fel de spectacole si in restaurante sau baruri / Avizul pentru un eveniment trebuie cerut cu o luna inainte

de G.S.     HotNews.ro
Vineri, 11 decembrie 2015, 8:35 Actualitate | Esenţial

Lumanare de ambianta
Foto: Shutterstock
In vederea desfasurarii evenimentelor (spectacole, concerte, intruniri) in aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune ori avand destinatie comerciala cu aria desfasurata / suprafata mai mare sau egala cu 2500 m2 este necesara obtinerea in prealabil a autorizatiei de securitate la incendiu, se arata intr-un comunicat al ISU Bucuresti publicat in atentia organizatorilor de astfel de evenimente.

De asemenea, arata sursa citata, pentru spectacole desfasurate in interiorul constructiilor (sali de spectacole, concerte si altele asemenea) pentru situatia in care spatiile sunt incadrate in categoria salilor aglomerate, (definite conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitati la incendiu) este obligatorie solicitarea/obtinerea autorizatiei de Securitate la incendiu a constructiei. 

"Folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa", mentioneaza sursa citata.

Documentatia tehnica in vederea emiterii autorizatiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de realizarea evenimentului la sediul Inspectoratului.  

Comunicatul ISU Bucuresti Ilfov:

"IN ATENTIA ORGANIZATORILOR DE CONCERTE, SPECTACOLE, INTRUNIRI desfasurate in aer liber sau in interiorul constructiilor in care au loc evenimente cu public numeros, in vederea clarificarii aspectelor ce privesc masurile de securitate la incendiu ce trebuie cunoscute si adoptate pentru astfel de situatii 

Caz 1. In vederea desfasurarii evenimentelor (spectacole, concerte, intruniri) in aer liber, cu capacitate mai mare de 200 de locuri pe scaune ori avand destinatie comerciala cu aria desfasurata / suprafata mai mare sau egala cu 2500 m2 este necesar sa obtineti in prealabil autorizatie de securitate la incendiu, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006, privind apararea impotriva incendiilor cu completarile si modificarile ulterioare, coroborat cu prevederilor art. 1 lit. r din H.G.R. nr. 1739/2006, completata si modificat cu H.G.R. nr. 19/2014.  

Documentele necesare sunt cele stabilite in prevederile art. 13 alin. 4 din Normelor metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila, aprobate prin O.M.A.I. nr. 3/2011, prezentate in Anexa nr. 1. 

Caz 2. Pentru spectacole desfasurate in interiorul constructiilor (sali de spectacole, concerte si altele asemenea) pentru situatia in care spatiile sunt incadrate in categoria salilor aglomerate, (definite conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitati la incendiu) este obligatorie solicitarea/obtinerea autorizatiei de Securitate la incendiu a constructiei. 

De asemenea mentionam ca: Folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa. Punerea in functiune a constructiei care se incadreaza, conform prevederilor art. 30 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, numai dupa obtinerea autorizatiei de Securitate la incendiu.  

In cazul in care este obtinuta autorizatia de securitate la incendiu, iar organizarea evenimentului nu modifica conditiile care au stat la baza emiterii acesteia (capacitatea salii, numarul de fluxuri, destinatie, etc.), autorizatia este valabila numai insotita de documentatia tehnica vizata spre neschimbare, in conformitate cu prevederile art. 16 din Normele metodologice de avizare si autorizare privind securitatea la incendiu si protectia civila, aprobate prin O.M.A.I. nr. 3/2011.  

Pentru situatia in care prin organizarea evenimentului se schimba conditiile care au stat la baza emiterii autorizatiei de securitate la incendiu (schimbarea de destinatie, capacitate, fluxuri, etc.) sau constructia in ansablu nu este autorizata din punct de vedere al securitatii la incendiu pentru desfasurarea acestor evenimente, autorizatia de securitate la incendiu se emite pe baza documentelor prezentate in Anexele 2,3 prezentate mai jos.  

Precizam si faptul ca documentatia tehnica in vederea emiterii autorizatiei de securitate la incendiu se va depune obligatoriu cu cel putin 30 de zile inainte de realizarea evenimentului la sediul Inspectoratului.  

Planificarea, organizarea si desfasurarea spectacolelor fara obtinerea in prealabil a autorizatiei de securitate la incendiu atrage dupa sine raspunderea contraventionala, respectiv penala, dupa caz, conform prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor, cu modificarile si completarile ulterioare, responsabilitatea revenind in totalitate/ fara echivoc tuturor factorilor implicati in conformitate cu prevederile art.9 din Legea nr. 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor."

AICI sunt prezentate si Normele metodologice relevante si baza legala pentru aceste cerinte.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. Poate doar să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

6817 vizualizari

 • -2 (10 voturi)    
  In sfarsit ceva de bun simt! (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:02)

  Prea_Tarziu [utilizator]

  Dupa o luna jumatate in loc sa inchideti toate teatrele, barurile, cluburile, sa bagati in somaj o gramada de oameni, sa inchideti afaceri private care oricum nu sunt in tara, deci dupa ce taiati in stanga si in dreapta cu iataganul ca descreieratii in sfarsit vine si masura de bun simt care trebuia implementata inca inainte de Colectiv intrucat alte tragedii de acest fel au avut loc cu mult timp inainte: interzicerea focului in incinte inchise!
  • +10 (12 voturi)    
   Sa nu te prind ca-ti faci (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:38)

   Cuca [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

   mancare la aragaz, ca jar mananci ! :-))
   • +1 (1 vot)    
    Nu vad unde scrie aragaz. (Vineri, 11 decembrie 2015, 10:42)

    Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui Cuca

    Lumanari, torte, artificii. Vrei artificii: te duci frumusel afara! Cu asa masura nu s-ar fi intamplat NICIODATA Station Club, Colectiv, etc! Altfel, doar ne inchidem teatrele ca prostii!
    • -4 (4 voturi)    
     oare prostia o vor putea interzice? (Vineri, 11 decembrie 2015, 11:22)

     Foarte [anonim] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

     Scopul principal e sa inchida bsiericile, dar nu direct, ci indirect, prin creearea unui cadru legal larg in care sa intre si acestea.
  • +2 (2 voturi)    
   Da' mie-mi plac clatitele flambate... (Vineri, 11 decembrie 2015, 12:40)

   Ritzi Pitzi [utilizator] i-a raspuns lui Prea_Tarziu

   Daca focul deschis e interzis, adio tot ce poate fi flambat...

   Dupa modelul asta, in curand vom merge la mare doar sa facem plaja, fiind interzis sa mai intram si in apa, pentru ca s-au inecat cam multi anul trecut...
 • +10 (18 voturi)    
  Tipic romanesc (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:08)

  transalpinarum [utilizator]

  Deci un restaurant nu poate folosi lumanari de ambianta cum este cea din fotografia din articol. Trebuie autorizatie cu 30 zile inainte de eveniment, tare! Aici se vede cat de incapabile si ce ochelari de cal au autoritatile din Romania, cand nu suntem in stare sa gandim, interzicem, ca e mai simplu. Imi aduce aminte de afisele Salvamont de la Sinaia Cota 2000. Indiferent de vreme si de calitatea zapezii, este "Pericol de avalansa si accesul interzis". Pai de ce sa nu stea fratii linistiti ca ei "si-au facut treaba"... mi-e scarba de atitunea asta.
 • +9 (17 voturi)    
  Bravo (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:10)

  Ovidiu [anonim]

  Abia astept sa vad nuntile si botezurile cu lumanari cu LED-uri !!! Iar se iau decizii "mioritic"...
 • +5 (9 voturi)    
  Am rezolvat problema (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:15)

  adrian [anonim]

  Uite ca incep sa apra si absurditati dupa incendiul din club. Eu credeam ca ISU, primaria, "organele", or sa fie preocupate de-acum inainte sa se respectenormele, regulile, etc, care si asa sunt stufoase.
  In schimb ei au mai adaugat o prevedere suplimentara. Gata! Am facut-o si pe asta!. Victorie. Oamenii sunt in siguranta! De parca asta era problema....ca erau lumnnari pe mese in restaurante, nu ca se dau autorizatii pentru niste spatii care nu au nici macar parfum de legalitatea
 • +7 (11 voturi)    
  Tovarasii (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:17)

  rutger [utilizator]

  de la ISU vor sa fie mai catolici decat Papa ! Sa vedem reactia BOR cand vor interzice si lumanarile in biserica fara autorizatia lor !! Astia si-au cam luat aere de mari specialisti in focuri si cutremure si unii dintre ei abia fac o semnatura fara cocoloase ! Mai degraba reanalizam legile pentru ISU si le facem cu specialisti adevarati, fara culoare politica si grad, asta ca sa nu omoram economia privata !! Abuzurile acestor "pompieri" izmeniti arata ca au ramas cu gandirea la nivelul lui 1989 !!
 • +9 (13 voturi)    
  Consecventa (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:23)

  Ovidiu [anonim]

  Intr-o biserica din lemn presupun ca raman permise lumanarile, nu? este sigur mai protejata decat un restaurant de beton+metal+sticla=senzori,etc..

  Hei-rup, brigadieri!
 • +4 (4 voturi)    
  Anul nou e in mai putin de 30 de zile (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:29)

  dudu [anonim]

  Din motive de <<depunere cu cel putin 30 de zile>> nu vor mai fi luminari pe mese de revelion anul acesta?
 • +6 (8 voturi)    
  La ISU nu mai sunt profesioniști. (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:30)

  mircea [anonim]

  Sau dus timpurile când sfatul unui pompier te scăpa de necazuri.Cei angajați/promovați de Arafat-Ponta-Oprea dau sfaturi imbecile.//Nu faceți focul și nu veți avea probleme.//Mulțumim,dar nu avem nevoie de ISU ca să știm asta.Este clar că Arafat a promovat numai impostori și nu are respect față de profesioniști și dacă la pompieri mai are scuză că a primit o sarcină de partid să facă ce nu are calificarea,nici la medicină nu-i mai breaz.Priviți cum sunt organizate UPU la toate spitalele!Pur și simplu microbii mișună,punând în pericol întreg spitalul.Se vede că Arafat nu-i creștin,altfel ar fi știut despre PURGATORIU și se gândea că este necesar și în medicină.
 • +8 (10 voturi)    
  Pericol de incendiu (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:32)

  ngabi_1999 [utilizator]

  Doresc sa atrag atentia asupra unui aspect pe care il consider cel putin la fel de important ca cele la care face referire ISU :
  Avem foc deschis, constant, propagat pe o suprafata mare de catre majoritatea participantilor la evenimente, nici un sistem automatizat de stingere a incendiilor, un loc public cu, uneori, aglomerari mari de oameni, nici un sistem organizat de evacuare a publicului si mai ales nici un sistem organizat de interventie la Biserici !!
  Corecta-ti-ma va rog, daca ma insel !
 • +11 (11 voturi)    
  Biserica (Vineri, 11 decembrie 2015, 9:35)

  Cuca [utilizator]

  se incadreaza perfect aici: "Folosirea flacarii: lumanari, faclii, torte si altele asemenea pe timpul spectacolelor de teatru, opera, opereta, a festivitatilor desfasurate in restaurante sau pentru ambianta ori divertisment in restaurante, baruri, cluburi, discoteci etc. este interzisa",

  Asa ca, ma gandesc - vor interzice si bisericile, nu ?
 • +3 (5 voturi)    
  biserici (Vineri, 11 decembrie 2015, 10:22)

  Octavian [anonim]

  Oare in biserici se vor interzice lumanarile ?
 • +4 (6 voturi)    
  Ce????? (Vineri, 11 decembrie 2015, 10:38)

  Bka [anonim]

  Fara lumanari pe tortul de nunta ???
  • +1 (1 vot)    
   Da. (Vineri, 11 decembrie 2015, 11:03)

   Prea_Tarziu [utilizator] i-a raspuns lui Bka

   Te duci afara cu el!
 • +2 (2 voturi)    
  prostii (Vineri, 11 decembrie 2015, 11:23)

  Francisc 1 [utilizator]

  ca urmare a termenului aberant de 30 de zile efectul va fi ca nimeni nu va mai cere aprobare , deci vor fi mai multe incendii.
 • +1 (1 vot)    
  in (Vineri, 11 decembrie 2015, 12:03)

  bobu [anonim]

  curind vom cere aviz pt aprinderea unei tigari pe strada. ca intiotdeauna se exagereaza pe fondul unei emotii puternice , tipic romanesc.
 • 0 (0 voturi)    
  ISU loveste din nou (Sâmbătă, 12 decembrie 2015, 22:10)

  unu [anonim]

  de fapt...in restaurante, folosirea flacarii este cat se poate de permisa. Nu o spun eu, o spune OMAI 118/2010 pentru aprobarea Dispoziţiilor generale de apărare împotriva incendiilor la structuri de primire turistice, unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de
  agrement: Art. 55. Elementele decorative sau de iluminat cu flacără nu sunt admise decât
  dacă au elemente de susţinere din materiale având clasa de reacţie la foc
  minim A2-s1, d0, şi se iau măsuri corespunzătoare de amplasare şi protejare,
  astfel încât să nu intre în contact cu materiale combustibile. A2-s1,d0 inseamna materiale incombustibile. Succes!!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri