Valerie Ciolos-Villemin, sotia premierului Dacian Ciolos, a sustinut un recital, joi, la Gala Micului Print de la Alba Iulia, unde a fost invitata de onoare. Valerie Ciolos-Villemin a afirmat, la eveniment, ca schimbarea depinde de fiecare dintre noi, prin munca si comportamentul fiecaruia. Sotia primului ministru nu este la prima sa vizita in Alba, ea apreciind proiectele comunitare derulate la nivel local, potrivit Agerpres. Gala Micului Print este un eveniment in cadrul caruia au fost premiati oameni de afaceri care s-au implicat activ in viata comunitatii, iar copii de la gradinite din Alba Iulia au prezentat spectacolul "Copilaria la portile cetatii". Valerie Ciolos-Villemin a urcat pe scena Casei de Cultura a Studentilor pentru a sustine un recital artistic.

Valerie CiolosFoto: Captura Youtube.com

"Ma bucur sa vad ca aici nu asteptati Guvernul sa va rezolvati toate problemele, ca ati inteles ca fiecare avem putere in mana noastra, (...) si putem face. Prin voluntariat, prin munca pe care o facem in fiecare zi intr-un mod profesional, cand spunem adevarul, cand alegem adevarul fata de minciuna, cand alegem sa fim corecti, avem o putere enorma. Si asta o sa fie schimbarea, nu altceva. Asa ca va multumesc din suflet pentru exemplul pe care ni-l dati si speranta ca se poate face ceva oriunde suntem", le-a spus Valerie Ciolos celor prezenti.

"Ati facut niste momente artistice absolut minunate. Va rog sa ma sustineti, ca si eu am emotii. Felicitari pentru mobilizare, sunt de-a dreptul impresionata ca imi usurati foarte mult munca. Stiti, a fi sotia unui domn cu functie nu este ceva care sa stii de la nastere, inveti pe parcurs si e efectiv mult, mult de invatat", le-a mai spus Valerie Ciolos-Villemin copiilor si organizatorilor.

Sotia premierului a cantat Ave Maria si alte cateva melodii, pe care le-a dedicat femeilor si mamelor, si a dansat alaturi de cativa copii care au tinut sa urce pe scena. Valerie Ciolos-Villemin nu este la prima sa experienta de acest gen la Alba Iulia, ea sustinand un recital si in urma cu doua luni, tot pe aceeasi scena.

Organizata de Primaria Alba Iulia, Centrul de Resurse - Academia Doamnelor si Asociatia Micul Print Alba Iulia, gala a fost si un prilej pentru a aminti faptul ca este necesara mentinerea in activitate a tuturor ingrijitoarelor angajate acum in gradinitele din Alba Iulia. Asociatia Micul Print Alba Iulia a rezolvat temporar problema, printr-un proiect in care a avut sustinerea financiara a administratiei publice locale, dar in continuare este nevoie de sprijinul comunitatii.

"Prin Asociatia Micul Print Alba Iulia s-a asigurat finantarea pentru 27,5 norme de ingrijitoare, pe care sunt angajate 29 de persoane care lucreaza in toate gradinitele din Alba Iulia, contractele lor expirand la sfarsitul anului 2015. De aceea, dorim ca sub palaria noastra sa vina agentii economici care isi desfasoara activitatea in Alba Iulia sau care se adreseaza prin produse si servicii albaiulienilor, care pot cofinanta proiecte punctuale, cum este acesta, primind in schimb dreptul de a folosi brandul in promovare", au precizat organizatorii galei.

Primii care au lucrat sub acest brand au fost chiar copiii din gradinitele din Alba iulia. Alaturi de educatoare si ingrijitoare, ei au creat mici obiecte decorative sau dedicate sarbatorilor, pe care le vor vinde, iar banii obtinuti vor merge spre plata salariilor ingrijitoarelor.