Ilie Botos si Bogdan Tohaneanu parasesc posturile de secretari de stat in Ministerul Afacerilor Interne, primul dintre ei la cerere. De asemenea, in functia de Inspector general, cu rang de secretar de stat, al inspectoratului General de Politie a fost numit chestorul de politie Bogdan Despescu, reiese dintr-o serie de decizii ale premierului Dacian Ciolos, publicate joi in Monitorul Oficial, nr. 916.

Chestorul Bogdan DespescuFoto: Agerpres

Potrivit informatiilor facute publice de MAI, noul inspector general al Inspectoratului General al Politiei Romane, a absolvit Academia de Politie Alexandru Ioan Cuza in anul 1995, ulterior ocupand diferite functii in cadrul Inspectoratelor de Politie ale Judetelor Buzau, Prahova si Constanta. Din 20 iulie 2014 si pana in prezent, acesta a ocupat functia de inspector sef al Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta.

Despescu a fost numit la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba.

Chestorul de politie Bogdan Despescu are 43 de ani, este casatorit si are un copil.

Astfel, Ilie Botos a fost eliberat din functia de secretar de stat in MAI, in locul acestuia fiind numit, prin Decizie a Prim-ministrului, chestor general de politie Ioan Buda, care a detinut pana in prezent functia de inspector general al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera.

Bogdan Tohaneanu a fost eliberat din functia de secretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, in locul acestuia fiind numit Florea Tiberiu Trifan, care a detinut pana in prezent functia de coordonator al sectiei consulare, ministru plenipotentiar, in cadrul Ambasadei Romaniei in Italia.

Gheorghe Cornescu a fost eliberat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Interne, iar chestorului de politie Ion Stoica i-a incetat exercitarea cu caracter temporar a functiei publice de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.