Comisarul european pentru politici regionale Corina Cretu acuza Politico de un atac "fara precedent si fara nicio baza reala", dupa ce publicatia a relatat, citand surse din cabinetul sau, ca politicianul roman ar avea un program de lucru lejer, cu weekenduri prelungite si vizite de lucru care se transforma in mini-vacante, ceea ce ar fi determinat multi membri ai echipei sale sa plece in primul an de mandat.

Corina CretuFoto: Comisia Europeana

Comisarul european nu adreseaza punctual criticile aduse de Politico, afirmand doar ca "schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt exceptionale, in special in primul an de mandat, atunci cand multi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat si-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare".

Corina Cretu arata ca primul an din mandatul sau "s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre" si ca agenda sa publica "reflecta aceasta intensitate a angajamentelor".

Cretu mai scrie ca intentioneza sa mentina acest ritm de lucru in perioada urmatoare "pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede".

Doresc insa sa va sigur pe toti ca onestitatea si integritatea au stat la baza intregii mele activitati, in ultimii 25 de ani si ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii", incheie Corina Cretu.

  • Postarea integrala a Corinei Cretu

De dimineata primesc telefoane de la oamenii din echipa mea, socati de atacul fara precedent si fara nici o baza reala, aparut in Politico.

Din respect pentru adevar, pentru echipa mea si ma refer aici atat la cabinetul meu, cat si la colegii din DG Regio si, nu in ultimul rand, din respect fata de cei care imi urmaresc in mod constant activitatea, am decis sa fac urmatoarele precizari:

Primul an de mandat s-a caracterizat printr-o agenda extrem de incarcata, cu foarte multe intalniri si misiuni de lucru in statele membre. Spre exemplu: pana in prezent, am vizitat 24 de tari, am avut intalniri oficiale cu peste 40 de presedinti regionali, am participat la peste 10 dezbateri in Parlamentul European, in cadrul Comisiilor de specialitate sau in sesiuni plenare, la Strasbourg si am participat la 6 reuniuni ale Consiliilor de Ministri dedicate politicii de coeziune. Agenda mea publica reflecta aceasta intensitate a angajamentelor.

Asa cum am promis la inceputul acestui mandat, toate programele operationale ale FEDR pentru 2014-2020 au fost adoptate. Pe parcursul acestui an, eu si echipa mea ne-am concentrat asupra acestui obiectiv si astazi sunt mandra de ceea ce am realizat. Dispunem acum de pachete de investitii solide, axate pe performanta, pentru a ajuta regiunile si orasele sa realizeze obiectivele UE in materie de crestere economica si creare de locuri de munca.

Acest inceput bun ma face sa sper ca si anii ce vor urma vor fi cel putin la fel, daca nu chiar mai buni, fiindca aceste programe vor avea cu siguranta un impact substantial in viata de zi cu zi a oamenilor.

Intentionez sa mentin acest ritm si anul viitor pentru a asigura implementarea acestor programe, in teritoriu, cat mai repede.

Sunt mandra sa am o echipa de profesionisti cu experiente si realizari remarcabile. Impreuna, am reusit sa avem rezultate deosebite in acest an. Schimbarile de personal in cabinetele comisarilor nu sunt exceptionale, in special in primul an de mandat, atunci cand multi realizeaza ca ritmul de activitate este mult mai alert decat si-au imaginat atunci cand au acceptat aceasta provocare.

Doresc insa sa va sigur pe toti ca onestitatea si integritatea au stat la baza intregii mele activitati, in ultimii 25 de ani si ca nu voi abdica niciodata de la aceste principii.

Va multumesc!