Politistii Capitalei efectueaza joi 205 perchezitii in Bucuresti si 27 de judete la mai multe persoane si societati comerciale banuite de evaziune fiscala, cu un prejudiciu adus bugetului de stat in valoare de aproximativ 6.000.000 lei, informeaza Agerpres.

"Din probatoriul administrat au rezultat indicii temeinice ca, in perioada 1 ianuarie 2014 - 31 octombrie 2015, reprezentantii legali ai unor societati comerciale cu sediul in Bucuresti si judetul Ilfov si puncte de lucru deschise in mai multe judete din tara s-au sustras de la indeplinirea obligatiilor fiscale, fie prin omisiunea inregistrarii contabile si declararii fiscale a tuturor veniturilor incasate in urma comercializarii de articole de imbracaminte si incaltaminte, precum si prin inregistrarea contabila si declararea fiscala a unor achizitii ce nu reflecta operatiuni reale", informeaza un comunicat al DGPMB remis joi AGERPRES.

In cauza s-a dispus efectuarea in continuare a urmaririi penale fata de 75 de persoane, fiind puse in aplicare mai multe mandate de aducere, audierile urmand a avea loc la sediul DGPMB.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de magazine de tip "orice produs la 15 lei".

Perchezitiile se desfasoara in judetele Arad, Arges, Bacau, Bihor, Botosani, Brasov, Braila, Buzau, Calarasi, Cluj, Constanta, Dambovita, Dolj, Gorj, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Mures, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

"Activitatile au fost sprijinite de ANAF - Directia Generala Antifrauda, inspectorii fiscali din cadrul acestei institutii participand alaturi de organele de cercetare penala la efectuarea perchezitiilor si a controalelor fiscale la punctele de lucru apartinand societatilor comerciale implicate in activitatile evazioniste", se arata in comunicatul DGPMB.

Intreaga actiune beneficiaza de suportul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii si Unitatea Teritoriala de Analiza a Informatiilor Bucuresti, din cadrul IGPR.

Actiunea se inscrie in planul de masuri al Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea unui climat de liniste publica in perioada sarbatorilor de iarna, protectia cetateanului fata de practicile comerciale ilicite si insanatosirea mediului de afaceri.