Mama tanarului din Craiova acuzat de propaganda in favoarea Statului Islamic sustine ca acesta este doar "'un copil indragostit de religie si atat", dar recunoaste ca fiul ei devenea agresiv verbal daca cineva ii ataca religia. Mama adolescentului s-a prezentat miercuri la sediul DIICOT, acolo unde tanarul este audiat de procurori.

"El e doar un copil indragostit de religie si atat. Nu stiu daca a trecut la extreme. Poate s-a refugiat acolo, a zis ca si-a gasit linistea, cum l-au racolat altii. (...) Imamul din Craiova nu trebuia sa-l primeasca. In primul rand, pentru ca e minor, are 17 ani. Am inteles ca s-a botezat. El de ce a fost de acord? Acum spune ca ei n-au treaba. Adica nu stie de ce venea copilul meu vinerea la moschee si cu cine pleca de acolo? Poate sunt altii in spatele moscheii. Copilul meu n-are nicio vina, pentru ca era racolat de altii", a declarat mama tanarului.

Ea a recunoscut, insa, ca adolescentul era agresiv verbal daca cineva ii ataca religia: "Era foarte indoctrinat, foarte violent si agresiv verbal doar daca ii atacai religia. Asa, era ok. S-a schimbat in ultimul an foarte mult. Prima data era calm. A zis: mami, mi-am gasit linistea acolo, nu beau, nu fumez, nu ma droghez."

Tanarul din Craiova acuzat de propaganda jihadista a fost retinut, marti seara, de procurorii DIICOT, urmand ca miercuri el sa fie dus la INML pentru a fi expertizat psihiatric.

Intr-un material video postat pe site-ul DIICOT, se arata ca tanarul de 17 ani a parcurs in mod accelerat etapele procesului de radicalizare islamista si a postat in mediul online mesaje de propaganda pentru a atrage adepti de partea ISIS: "Numitul B. L.C. a fost pus sub invinuire si retinut pentru savarsirea infractiunii de promovare a mesajului fundamentalist islamic", au informat procurorii.

Potrivit acestora, tanarul si-a aratat "disponibilitatea" pe retelele de socializare de a deveni martir pentru Statul Islamic, atat prin deplasarea in zonele in care ISIS actioneaza, pentru a lupta alaturi de membrii gruparii, cat si prin sacrificiul sau in state din Europa la ordinul membrilor Statului Islamic.