Doua mitinguri de solidaritate cu suspectul de terorism Beke Istvan Attila, aflat in arest preventiv, s-au desfasurat marti la Sfantu Gheorghe si la Targu Secuiesc, la cele doua actiuni luand parte circa 300, respectiv 200 de persoane.

In jur de 300 de manifestanti s-au adunat in centrul municipiului Sfantu Gheorghe, dupa care au strabatut mai multe strazi, scandand in limba maghiara diverse sloganuri, precum "Adevarul pentru Isti", "Libertate pentru Istvan", "Istvan nevinovat", "Unde-i bomba", "SRI minte", "Presa romaneasca minte", "Cine-i maghiar sa vina alaturi de noi", relateaza Agerpres.

Un miting similar a avut loc si in municipiul Targu Secuiesc, unde circa 200 de oameni s-au adunat pentru a saptea zi consecutiv in piata centrala pentru a-si exprima solidaritatea cu Beke Istvan, pe care il considera nevinovat.

Beke Istvan, acuzat de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive, este in arest preventiv, dar decizia Curtii de Apel Bucuresti nu este definitiva, contestatia urmand sa fie judecata de Inalta Curte de Casatie si Justitie.