Comisiile reunite pentru afaceri europene au avizat favorabil mandatul premierului Dacian Ciolos de a participa la reuniunea de iarna a Consiliului European, dupa ce a fost desemnat de catre presedintele Iohannis sa reprezinte Romania.

Dacian Ciolos, in ParlamentFoto: Hotnews

Deputata PSD Ana Birchall a precizat ca a fost vorba de o majoritate covarsitoare, cu 28 de voturi pentru, doua impotriva si o abtinere.

Intrebat daca a fost initiativa sa sau a presedintelui sa participe la summitul european, Dacian Ciolos a precizat ca a fost vorba de "initiativa dl presedinte".

"Am primit o scrisoare prin care imi spunea ca ma deleaga sa particip la Consiliul European" si "la una din intalnirile saptamanale pe care le am cu dansul am si discutat acest lucru", a adaugat Ciolos.

Primul ministru a mentionat ca a recomandat celor doua comisii organizarea in urmatoarele luni a unei intalniri pentru pregatirea agendei Romaniei pentru presedintia UE, pe care o va prelua in 2019.

Presedintele Klaus Iohannis l-a desemnat, saptamana trecuta, pe premier sa participe la reuniunea de iarna a Consiliului European, care va avea loc la Bruxelles in perioada 17-18 decembrie. Parlamentul a fost anuntat de decizia presedintelui Iohannis printr-o scrisoare si a propus discutarea mandatul de participare a lui Ciolos in comisii.

De regula, la reuniunile Consiliului European participa presedintele tarii, cu exceptia cazurilor in care acesta il desemneaza pe premier sa participe, daca se discuta probleme de politica interna.