Curtea de Conturi a gasit nereguli la unitatile Ministerului Educatiei: Prejudicii de 430.000 de lei

de I.C.     HotNews.ro
Vineri, 4 decembrie 2015, 20:47 Actualitate | Esenţial

Curtea de Conturi a identificat la unitatile din subordinea Ministerului Educatiei o serie de nereguli care au cauzat prejudicii totale de 430.000 de lei, potrivit raportului de audit pe 2014, dat publicitatii vineri, informeaza Mediafax.

Cu ocazia controalelor efectuate de camerele de conturi la entitatile din subordinea MECS, in actele de control incheiate au fost consemnate cazuri de nerespectare a reglementarilor legale, constatandu-se abateri si nereguli care au generat prejudicii in suma totala de 430.000 lei.

Printre altele, au fost constatate: plata nejustificata a 179.000 de lei prin acceptarea la decontare a unor situatii de lucrari continand cantitati majorate fata de cele puse efectiv in opera, aferent carora s-au calculat dobanzi si penalitati de intarziere de 23.000 de lei (Universitatea Nationala de Educatie Fizica si Sport), plata nejustificata a sumei de 159.000 de lei din cheltuielile de capital, reprezentand cantitati de lucrari neexecutate, pentru care au fost calculate majorari si penalitati in suma totala de 12.000 de lei (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti); plata necuvenita a sumei totale de 40.000 de lei din alocatii bugetare pentru bunuri si servicii, reprezentand lucrari si servicii neexecutate si plata unor obligatii la bugetul local in contul unor agenti economici, pentru care au fost calculate dobanzi si penalitati in valoare totala de 15.000 de lei (Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti).

Curtea de Conturi a mai constatat decontarea de Ministerul Educatiei catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei" a sumei de 8.900.000 de lei, fara prezentarea tuturor documentelor justificative care sa confirme prestatia si plata activitatilor efectuate, intocmite in conformitate cu dispozitiile legale.

La Reteaua Nationala de Informatica pentru Educatie si Cercetare a fost decontata suma de 14.626.000 de lei, fara prezentarea tuturor documentelor justificative conform prevederilor contractuale. Potrivit prevederilor contractuale, furnizorul s-a angajat sa livreze produsele IT necesare modernizarii infrastructurii de date administrate de entitate, noi, nefolosite si de ultima generatie, in conformitate cu specificatiile tehnice prevazute in propunerea tehnica si caietul de sarcini, insotite de toate documentele prevazute in caietul de sarcini. In timpul controlului, reprezentantul producatorului a comunicat oficial ca echipamentele sunt "noi, originale, conforme cu standardele inalte de calitate", dar nu s-au obtinut toate documentele care sa confirme acest lucru.

La Universitatea Politehnica Bucuresti i s-a constatat decontarea sumei de 4.682.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor bunuri materiale lasate in custodia executantului, fara prezentarea tuturor documentelor justificative conform prevederilor legale si contractuale. In timpul controlului a fost numita o comisie care a inventariat bunurile in cauza si a luat masurile necesare pentru a asigura securitatea acestora.

Valoarea abaterilor constate la nivelul Ministerului Educatiei depaseste pragul de semnificatie de 29.631.500 de lei, noteaza Curtea de Conturi, astfel ca "opinia echipei de audit este ca situatiile financiare nu ofera o imagine fidela si reala a activelor, datoriilor, pozitiei financiare, performantei financiare, rezultatului patrimonial, precum si a patrimoniului avut in administrarea entitatii la data de 31.12.2014".


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


2532 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  Incet incet (Sâmbătă, 5 decembrie 2015, 0:40)

  Festina Lente [anonim]

  se sparg bubele, doar sa le racai un pic, ca-s pline de puroi.

  Daca nu le racai le mai lasi o vreme si inevitabilul apare:
  explodeaza singure vrei nu vrei, iar atunci mai greu de reparat chestiile.

  Pt ca stilul romanesc:
  "Buboi buboi, unde-i unul fie doi,
  Radacina nu ii sece, unde-i unul fie zece".

  Pacat, dar e valabila vorba in orice domeniu ministerial din Romanica noastra
 • 0 (2 voturi)    
  CC (Sâmbătă, 5 decembrie 2015, 10:14)

  zzz [anonim]

  trebuie reformata! nu stiu cat de corecte sunt sezizarile lor in cazul ME de mai sus, insa curtea de conturi si inspecorii ei reprezinta inca mentalitatea comunista, rigida si profund incompetenta a heirupistilor comunisti care au devenit pe filiera neocomunista democratii de azi. O institutie ai carei inspectori nu inteleg activitatile pe care le controleaza si care pe unde merg cauta "prejudicii, pagube, hotii". O instituie care atunci cand i se cere opinia in scop preventiv nu catadicseste sa raspunda solicitarilor insa cand vine in control sare direct la sanctuini si, de f multe ori, la sesizari penale(normal ca nimeni din administratia de stat nu vrea sa semneze nimic!!). O institutie care pune tunurile pe un director financiar pentru ca face hedging valutar si "pierde" pe instrumentul derivat fara insa a corobora portofoliul/pozitia cu celalalt flow de numerar. Niste incompententi care se cred zei. Reformati Curtea de Conturi!!!
 • +1 (1 vot)    
  despre preaminunata curtea de conturi (Duminică, 6 decembrie 2015, 9:58)

  costica [anonim]

  a venit curtea la ajofm a controlat si m-a gasit ca in timp ce incasam ajutor de somaj am incasat si dobinda la un depozit bancar, si ma pune sa dau banii innapoi. problema este ca legea nu zice asa ceva, chiar a specificat ca acele dobinzi bancare nu se iau in considerare dar curtea si ajofm o tine langa. urmeaza un proces civil dupa care plingere penala. inclusiv pt acesti baieti destepti de la curtea de ///.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă