Cateva sute de persoane s-au adunat vineri dupa-amiaza, pentru a treia zi consecutiv, in centrul municipiului Targu Secuiesc, la un miting de solidaritate cu liderul organizatiei locale a 'Miscarii tinerilor din cele 64 de Comitate' - HVIM, Beke Istvan Attila, care a fost arestat preventiv marti, pentru 30 de zile, fiind suspectat ca ar fi intentionat sa detoneze un dispozitiv exploziv improvizat in timpul manifestatiei organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei, potrivit Agerpres.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat ca mitingul, care inceput la ora 16,00, s-a incheiat in jurul orei 18,20, fara incidente. Reprezentanta Inspectoratului de Jandarmi a mentionat ca manifestatia a fost neautorizata, la fel ca si celelalte desfasurate in zilele precedente.

Manifestantii, care s-au organizat pe o retea de socializare, il considera nevinovat pe Beke Istvan si cer eliberarea lui.

Curtea de Apel Bucuresti a decis, marti seara, arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Beke Istvan Attila, cetateanul roman de etnie maghiara retinut de procurorii DIICOT in legatura cu intentia de a detona un dispozitiv exploziv improvizat la manifestatia de 1 Decembrie de la Targu Secuiesc. Beke este acuzat de savarsirea infractiunilor de tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive privind prevenirea si combaterea terorismului. Potrivit unor surse judiciare, la perchezitiile efectuate de procurori au fost gasite materiale pirotehnice de categoria II si III, precum si materiale electronice care asamblate au capacitatea de producere a unor dezastre si care sunt interzise pentru detinere.