Sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, a declarat pentru Radio Romania Actualitati, John Heffern, adjunct al asistentului pentru afaceri europene al secretarului de stat american.

Fotografie generata pe computer a bazei DeveseluFoto: MAE

John Heffern a participat, ieri, la Biblioteca Congresului Statelor Unite la o receptie dedicata Zilei Nationale a Romaniei unde a oferit un interviu corespondentului RRA.

La remarca corespondentului Doina Saiciuc asupra faptului ca sistemul de aparare antiracheta de la Deveselu va deveni activ pe 18 decembrie, John Heffern a declarat ca va fi extraordinar, felicitand poporul roman pentru o " buna guvernare, transparenta si lupta anticoruptie", tinand sa sublinieze faptul ca "Secretarul de stat John Kerry a calificat angajamentul Romaniei pentru o buna guvernare drept un model pentru alte tari".

Referindu-se la situatia de securitate din regiunea Romaniei, John Heffern a declarat ca "sunt provocari peste tot. Dinspre est avem, desigur, probleme cu agresiunea Rusiei in Ucraina, avem probleme in sud, de asemenea, iar Romania este din perspectiva locatiei sale geografice si aceea a angajamentului politic, importante pentru noi, pentru a putea face fata acestor provocari."