Trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv care au fost internate la Spitalul de Arsi din Capitala au murit din cauza infectiilor, a precizat joi purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Adrian Stanculea, citat de Agepres.

"Am avut 27 de bolnavi internati in spital, din care au decedat sase, iar dintre cei care au decedat din cauza infectiilor sunt trei bolnavi", a spus Stanculea, intr-o declaratie de presa.

Declaratiile sale vin dupa ce un doctor de la Spitalul de Arsi a declarat ca multi dintre ranitii din clubul Colectiv "au murit cu zile" din cauza germenilor agresivi din spitalele romanesti.

Doctorul, al carui nume nu a fost publicat, a spus ca stie de la colegii sai ca situatia este asemanatoare si la alte spitale.

Mai mult, acesta acuza ca familiile ranitilor nu au fost anuntate din primele zile ca au optiunea sa-i transfere in strainatate pentru ca "infectiile cu bacterii apar, din experienta noastra, cam din ziua a cincea".

Dr Stanculea a explicat ca la orice sectie de terapie intensiva exista riscul de contaminare bacteriana, care este mult mai pare pentru marii arsi.

El a afirmat insa ca daca in Romania ar fi existat un centru de arsi la nivel occidental "probabil rata de infectie era ceva mai mica".

Intrebat daca a informat ministrul Sanatatii despre aceste aspecte, doctorul a raspuns ca a facut acest lucru "de nenumarate ori".

"Am explicat cum trebuie sa arate un centru pentru marii arsi, dar mai departe pot eu sa construiesc eu spitalele?", s-a intrebat el, subliniind ca "bolnavii astia au fost tratati maximal la conditiile din Romania".

Acesta a mentionat ca a explicat apartinatorilor "ce le ofera strainatate, le ofera conditii mai bune de izolare" dar la Spitalul de Arsi "nu exista niciun risc de contaminare mai mare decat in alte sectii de ATI din tara".

Spre exemplu, a spus Stanculea, Parisul are 10-15 locuri de mari arsi si ar fi existat de asemenea o situatie de criza la un numar de raniti precum cel din clubul Colectiv.