La Targu Secuiesc a avut loc miercuri un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat preventiv marti dupa ce procurorii l-au acuzat ca ar fi planuit un atac terorist de 1 decembrie. Agerpres transmite ca la miting au participat cateva zeci de persoane, in timp ce site-ul local Maszol.ro (lb. maghiara) si Antena 3 au transmis ca numarul participantilor a fost de circa 500. Populatia municipiului Targu Secuiesc este de 20.400 de locuitori, potrivit Institutului National de Statistica.

Beke Istvan AttilaFoto: Agerpres

Manifestantii au scandat numele lui Beke Istvan Attila si slogane precum "Eu sunt Beke Istvan Attila" si "Unde sunt bombele?". Reamintim ca Beke Istvan Attila este liderul organizatiei locale a "Miscarii tinerilor din cele 64 de Comitate", care militeaza pentru autonomia Tinutului Secuiesc. El a arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de procurori ca ar fi vrut sa detoneze o bomba artizanal in timpul manifestatiei organizate cu prilejul Zilei Nationale a Romaniei in Targu Secuiesc.

Mitingul a fot organizat pe Facebook, potrivit informatiilor HotNews.ro. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Covasna, Petronela Corodeanu, a declarat pentru Agerpres ca mitingul nu a fost autorizat, dar s-a desfasurat in mod pasnic. Protestul ar putea fi reluat joi, anunta Agerpres.

Fotografie postata de un utilizator Facebook cu cateva zeci de protestatari mergand spre centrul orasului Targu Secuiesc:

Frissités: Tovább dagad a tömeg Kézdivásárhelyen, sorra csatlakoznak a járókelők is, már ezren vannak!!! A rendőrség...

Posted by Hvim Háromszék on Wednesday, December 2, 2015