Omul de afaceri barladean Viorel Dumitrasc, patronul SC Urban Proiect SA, firma aflata in vizorul DNA, s-a sinucis, el fiind gasit spanzurat, miercuri dimineata, in sediul societatii pe care a condus-o, informeaza Agerpres.

"Un apel la numarul de urgenta 112 a sesizat faptul ca un barbat in varsta de 64 de ani a fost gasit decedat la sediul firmei sale din municipiul Barlad. La fata locului, politisti de la Biroul de Investigatii Criminale Barlad, efectueaza cercetari pentru a stabili cu exactitate in ce imprejurari s-a produs evenimentul", a declarat pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui.

SC Urban Proiect SA Barlad a executat mai multe lucrari importante din municipiul Barlad, fiind considerata una dintre firmele apropiate primariei.

In cursul lunii septembrie a acestui an, procurorii DNA au descins la aceasta societate comerciala, unde au verificat contractele pentru lucrarile de constructie derulate cu fonduri europene. In paralel, astfel de perchezitii au avut loc la sediul Consiliului Judetean Vaslui, la sediile unor primarii si la domiciliul fostul primar de Barlad, Constantin Constantinescu.

Viorel Dumitrasc era un apropiat al fostului primar de Barlad, Constantin Constantinescu (PSD), acuzat intr-un alt dosar de conflict de interese, care a demisionat in luna februarie a acestui an din functia de primar si a semnat un acord de vinovatie.