Beke Istvan Attila, retinut de DIICOT pentru ca ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care sa-l detoneze in public, marti, la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc, a fost dus la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare, potrivit Mediafax.

Un judecator de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti va decide daca va admite propunerea procurorilor Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si va dispune arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Beke Istvan Attila.

Anchetatorii l-au retinut pe Beke Istvan Attila marti, in jurul orei 04.00, pentru tentativa la infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si nerespectarea regimului materiilor explozive. Cetateanul roman de etnie maghiara a fost adus, marti seara, la sediul DIICOT central pentru audieri.

"Inculpatul a fost audiat si i s-au adus la cunostinta toate drepturile prevazute de lege. Important de subliniat este latura preventiva a cooperarii dintre DIICOT, Serviciul Roman de Informatii, dintre structurile Ministerului de Interne, cooperare ce pana la urma a dus ca cetateanul roman sa se simta sigur in aceasta zi si in oricarea alta", a declarat Giorgiana Hosu, procurorul sef adjunct al DIICOT.