Sute de persoane au participat marti, 1 decembrie, la Chisinau, la un miting in favoarea unirii Republicii Moldova cu Romania, in timp ce un alt grup, care se opune ideii unificarii celor doua tari, a organizat proteste, potrivit Mediafax.

Sute de persoane au raspuns invitatiei Asociatiei Onoare, Demnitate si Patrie, participand la un mars pentru a cere unirea celor doua state, informeaza Unimedia. Marsul a inceput in fata Liceului teoretic romano-francez Gheorghe Asachi, continuand la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant si incheindu-se in fata Ambasadei Romaniei din Chisinau.

Manifestantii au celebrat Ziua Nationala a Romaniei prin discursuri, prin intonarea imnului roman si prin desfasurarea unei harti a "Romaniei Mari".

In paralel, in apropierea Ambasadei Romaniei din Chisinau s-au adunat si simpatizanti ai miscarii Garda Tanara, care au protestat fata de initiativele de unire a celor doua tari.

"Vrem suveranitate!", se putea citi pe pancarte ale protestatarilor scrise in limbile rusa si romana, potrivit site-ului Actualitati.md si agentiei Itar-Tass.

Manifestantii au scandat sloganuri precum "Vrem sa traim in Moldova, nu in Romania!", "Vrem suveranitate!", "Luati mainile de pe Moldova!".