Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, privitor la realizarea unei autostrazi pe ruta Targu-Mures - Iasi, ca un astfel de proiect exista in master planul de transport, iar in maxim zece zile va fi prezentat un plan mai detaliat despre ceea se va putea realiza in acest sens, scrie Agerpres.

Dacian CiolosFoto: HotNews / Dan Popescu

'Exista un astfel de proiect care, din cate stiu, in master plan e chiar pe locul doi din punct de vedere al prioritatii si o sa lansam studiile de fezabilitate, adica o sa lansam ceea ce e prevazut in acel master plan. Chiar vrem sa le punem in aplicare si sa le luam la rand, asa cum sunt acolo. (...) Eu cred ca in maxim o saptamana - zece zile o sa venim cu un plan mai detaliat legat concret de ce se poate face. E faza de inceput, deci e vorba de lansarea studiilor de fezabilitate', precizat Ciolos, intr-o emisiune la Europa FM.

In context, el a afirmat ca la autostrada Pitesti-Sibiu exista probleme in ceea ce priveste obtinerea acordului de mediu, mentionand ca va incerca sa obtina avizul pe tronsoane, astfel incat lucrarile sa nu fie intarziate.

'La Pitesti-Sibiu problema e cu avizul de mediu, pentru ca exista o norma europeana care spune ca avizul de mediu trebuie luat pe toata portiunea si nu pe tronsoane. O sa incercam sa vedem daca putem obtine un acord, sa luam avizul de mediu pe tronsoane, in asa fel incat sa nu intarziem tot procesul pentru a astepta finalizarea studiilor de fezabilitate pe toate tronsoanele si sa incepem cel putin pe capete. Asta ar fi obiectivul meu, ca pana la sfarsitul lui 2016 sa finalizam toata procedura, in asa fel incat sa putem fi aproape de semnarea contractelor de executie cel putin pe capete si sa avansam, sa finalizam studiile de fezabilitate pe celelalte tronsoane. Asa cum am vazut calendarul acum, va fi greu si prefer sa nu promit ca o sa facem, pentru ca n-am nevoie sa tai panglici la sfarsitul lui 2016. Important e sa facem lucrarile corect, pentru ca altfel, daca le grabim din diferite motive, ne putem trezi apoi cu surprize', a mai spus primul ministru.

Intrebat daca a discutat cu comisarul european Corina Cretu despre tronsonul Orastie-Sibiu, in conditiile in care, daca lucrarea nu va fi finalizata, Romania e nevoita sa returneze banii, Dacian Ciolos a raspuns: 'Nu, nu am discutat. Nu, nu 500 de milioane de euro, deocamdata nu e vorba de o suma atat de mare, dar oricum, oricati bani ar trebui sa dam inapoi, acolo, in primul rand vreau sa vad exact a cui e vina si cine si-o asuma, pentru ca va trebui sa dam niste bani inapoi si deci, bugetul national va trebui sa si-i asume, dar vreau sa vad, in primul rand, a cui e vina si din ce cauza'.