Principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria au ajuns, luni dupa-amiaza, cu trenul regal la Drobeta Turnu Severin, unde au fost asteptati de aproape 4.000 de persoane si de unde urmeaza sa refaca itinerariul "Trenul Aducerii Aminte", potrivit Mediafax.

Oamenii s-au strans in Gara Drobeta Turnu Severin cu aproximativ o ora inainte de sosirea trenului regal in care se aflau principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria, cei prezenti umpland peronul garii, cladirea si zonele din apropiere.

Ei i-au intampinat cu aplauze pe reprezentantii Familiei Regale, au strigat numele regelui Mihai si "Monarhia salveaza Romania", unii fluturand steagul Romaniei.

Principesa Margareta si principesa Maria au primit trandafiri rosii si, impreuna cu principele Radu, au salutat multimea de la coborarea din tren si pana la masinile care i-au transportat la sediul Consiliului Judetean Mehedinti.

In fata Palatului Administrativ, reprezentantii Familiei Regale au plantat doi platani, alaturi de reprezentantii administratiei judetene si locale.

Conform programului stabilit, principesa Margareta, principele Radu si principesa Maria s-au intalnit, la Prefectura Mehedinti, cu prefectul judetului, presedintele Consiliului Judetean si primarul municipiului Drobeta Turnu Severin.

"Este un moment deosebit, iar numarul atat de mare de severineni care s-au strans in gara sa va intampine cred ca graieste de la sine. Observ ca, astazi (luni - n.r.), in sala aceasta, unde, de regula, sunt sedinte politice si administrative, s-a reusit sa se stea la masa autoritati, politicieni, parlamentari si cetateni, lucru care nu se intampla cu prea multe ocazii. Cred ca, in mare parte, vi se cuvine", a spus primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe.

Ulterior, principesa Margareta si principele Radu au mers la sediul Bibliotecii "I. G. Bibicescu - Casa Pogany" din Drobeta Turnu Severin, unde au fost lansate volumul "Savarsin. Detaliul" si "Calendarul Regal 2016", iar principesa Maria a vizitat Scoala Gimnaziala "Regele Mihai I" din Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, principesa Margareta a vizitat sediul Crucii Rosii - filiala Mehedinti, iar impreuna cu principele Radu a participat la o sedinta solemna a Consiliului Local Drobeta Turnu Severin dedicata implinirii a 150 de ani de la fondarea Casei Regale a Romaniei si a statului roman modern.

In acest timp, trenul regal a fost vizitat de catre oamenii veniti in Gara Drobeta Turnu Severin.