Traficul rutier la orele pranzului este intens in ambele sensuri, pe DN1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei si este posibil ca in orele urmatoare sa se circule ingreunat, potrivit Centrului Infotrafic din Politia Romana, scrie Agerpres.

Pe DN67C Novaci - Ranca, intre kilometrii 27 si 34 exista zapada batatorita (1-2 cm), in amestec cu material antiderapant, iar in zona platoului vantul bate cu putere. Intrucat drumul are declivitate mare, la coborare este necesara folosirea franei de motor. Un echipaj de politie, prezent pe raza localitatii Novaci, verifica daca autovehiculele sunt echipate corespunzator pentru circulatia in conditii de iarna.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare referitoare la precipitatii mixte, polei si intensificari ale vantului, valabila incepand de luni, de la ora 16,00, pana marti, la ora 22,00, Centrul Infotrafic le recomanda conducatorilor auto sa ruleze cu viteza adaptata in functie de starea carosabilului, sa mareasca distanta in mers si sa nu bruscheze comenzile.

De asemenea, este important sa se tina seama de faptul ca vantul puternic poate modifica tinuta de drum a autovehiculelor.