Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventiva, pentru o perioada de 30 de zile, a trei persoane, dupa ce doua dintre ele au fost prinse in flagrant, in timpul unei tranzactii cu cannabis, iar politistii au fost nevoiti sa traga focuri de avertisment, deoarece inculpatii nu au respectat semnalele de oprire, informeaza Agerpres.

CanabisFoto: MorgueFile.com

Vineri, in Buzau, procurorii DIICOT - BT Vrancea impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Vrancea l-au surprins in flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Madalin in timp ce vindea aproximativ 100 de grame de cannabis suspectului A.M.I si inculpatului Cristian Alexandru Theodor.

Intelegerea dintre cei trei era ca A.M.I sa-i ofere un autoturism in valoarea de aproximativ 5000 de euro lui Apostu Dumitru Madalin, tranzactia fiind initiata, intermediata si efectuata de catre Cristian Alexandru Theodor. In schimbul acestui autoturism Apostu Dumitru Madalin urma sa le remita celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, in principal in scopul comercializarii.

Cand au fost surprinsi in flagrant, inculpatii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de catre politisti, fortand barajul fortelor de ordine. Politistii au utilizat armamentul din dotare, executand atat focuri de avertisment in plan vertical cat si in directia autoturismului. Cu toate acestea membrii grupului infractional au spart barajul fortelor de ordine reusind sa paraseasca zona infractionala. Ulterior, inculpatii Apostu Dumitru Madalin si Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizati, iar fata de suspectul A.M.I. se continua activitatile de urmarire.

De asemenea se efectueaza cercetari si fata de inculpatul Pruteanu George Bogdan care incepand de la jumatatea lunii octombrie a desfasurat activitati de trafic si detinere de droguri in vederea consumului. Acesta a procurat droguri de la Apostu Dumitru Madalin, iar ulterior le-a comercializat catre diferiti consumatori din Marasesti.

Cu ocazia perchezitiilor domiciliare a fost gasita si ridicata cantitatea de aproximativ 15 kilograme de cannabis, valoarea pe piata fiind de aproximativ 75.000 euro.

In vederea continuarii cercetarilor, asupra imobilului in care a fost descoperita cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator si au fost indisponibilizate trei autoturisme.

Initial, inculpatii Apostu Dumitru Madalin, Cristian Alexandru Theodor si Pruteanu George Bogdan au fost retinuti pentru o perioada de 24 de ore, pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc si detinere de droguri de risc in vederea consumului.

Actiunea a fost efectuata impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale.