Luni, vremea se va incalzi in cea mai mare parte a tarii, mai semnificativ in sud si sud-vest, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), citata de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cerul va fi mai mult noros in regiunile intracarpatice, unde temporar vor fi precipitatii mai ales sub forma de ploaie, exceptand Maramuresul unde acestea vor fi mixte.

In zona montana vor predomina lapovita si ninsoarea, iar in Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, izolat, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp.

In restul teritoriului cerul va avea innorari temporare si cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in nord-vest si in sud, in timp ce in zona montana inalta va fi tare, cu rafale ce vor depasi 80...90 km/h.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 2 grade in estul Transilvaniei si 13 grade in Oltenia, iar cele minime intre -3 si 5 grade. Noaptea, izolat, vor fi conditii de ceata.

In Bucuresti, vremea se va incalzi, astfel ca se vor inregistra valori termice mai ridicate decat cele obisnuite la sfarsit de noiembrie, cu o maxima de 10...11 grade si o minima de 2...4 grade.

Cerul va fi temporar noros si vantul va sufla in general moderat ziua, apoi va slabi in intensitate. Spre dimineata vor fi conditii de ceata.

Marti

Valorile termice vor continua sa creasca usor, vremea devenind mai calda decat in mod normal in prima zi a lunii decembrie in toata tara.

In vestul, centrul si nordul tarii, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse, mai ales ziua vor cadea precipitatii sub forma de ploaie, iar la munte si sub forma de lapovita si ninsoare.

In Muntii Apuseni si in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, izolat, cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp. In restul teritoriului, vor fi innorari temporare si doar cu totul izolat ploi slabe.

Vantul va continua sa sufle tare in zona montana inalta, cu rafale de peste 80...90 km/h, dar pe timpul zilei va avea intensificari locale si in zonele mai joase din restul tarii, cu viteze de peste 55...60 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 15 grade, iar cele minime intre -5 si 7 grade.