Un nou nod rutier pe autostrada A 3 Bucuresti-Ploiesti, construit in dreptul localitatii Gherghita in urma unui investitii de 3,6 milioane de euro, a fost deschis circulatiei din acest weekend, aceasta fiind a doua iesire de pe autostrada dupa cea de la Snagov, transmite Mediafax.

Incepand din acest week-end, a fost deschis circulatiei un nou nod rutier pe autostrada A 3 Bucuresti-Ploiesti, acesta fiind construit in judetul Prahova, in localitatea Gherghita, la kilometrul 14+364 metri, la intersectia cu drumul judetean 100B.

Acesta este al doilea nod rutier de pe A 3 Bucuresti-Ploiesti, dupa cel de la Snagov.

Conform datelor furnizate de Consiliul Judetean Prahova, amenajarea nodului rutier de la Gherghita a costat 13.903.738 lei, din aceasta suma 8.482.943 lei fiind alocati de Ministerul Dezvoltarii Regionale prin Programul National de Dezvoltare Locala, restul de 5.420.795 lei fiind asigurat din bugetul Consiliului Judetean Prahova.

Nodul rutier leaga A 3 de pasajul existent de pe DJ 100B prin patru bretele de acces, cu o lungime de 2,3 kilometri si o latime de patru metri, precum si doua sensuri giratorii.

Constructia include benzi de accelerare/decelerare pentru accesul in autostrada, precum si 172 de stalpi de iluminat.

Pentru constructia pasajului a fost nevoie de exproprierea a aproximativ 15 hectare de teren pentru cauza de utilitate publica, platile fiind in valoare totala de 1,2 milioane de lei.

Printre cei expropriati se numara omul de afaceri Costel Casuneanu si sotia sa, Paulina, care au fost expropriati de patru parcele de teren, dar si SC Pa&Co International, companie care, alaturi de Spedition UMB, Euroconstruct '98 si Com-Axa, a construit sectorul Moara Vlasiei-Ploiesti al autostrazii A 3.

Contractul pentru realizarea nodului rutier de la Gherghita a fost semnat in decembrie 2014 intre Consiliul Judetean Prahova, ca autoritate contractanta, si SC Viarom Construct si a avut ca termen de finalizare 12 luni.