Traficul rutier pe DN 1 spre statiunile de pe Valea Prahovei se desfasoara, sambata dupa-amiaza, cu mare dificultate, din cauza numarului mare de turisti care urca la munte, in unele puncte formandu-se coloane pe mai multi kilometri, masinile deplasandu-se cu viteza mica, informeaza Agerpres.

Reprezentantul Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, Venera Nedelcu, a declarat ca s-au format coloane de masini pe mai multi kilometri la Nistoresti, la Sinaia si la Busteni, in special in zonele unde drumul se ingusteaza.

Conform sursei citate, viteza medie de deplasare este de 20-25 km/h, insa pe alocuri se stationeaza din cauza aglomeratiei.

Mii de turisti sunt asteptati sa isi petreaca minivacanta de 1 Decembrie in Sinaia, Busteni si Azuga, gradul de ocupare a locurilor de cazare din aceste statiuni variind intre 50% si 90%.

Numarul unitatilor de cazare care au avut in oferta pachete concepute special pentru aceasta minivacanta de 1 Decembrie este mic, insa hotelierii se asteapta ca numarul turistilor care aleg sa vina in aceste zile la munte sa creasca, mai ales ca a nins.