O ambulanta din Braila a luat foc si a ars in totalitate, in noaptea de vineri spre sambata, imediat dupa ce s-a intors de la o interventie si se afla in garajul Serviciului Judetean de Ambulanta (SAJ). Un ambulantier care a incercat sa stinga flacarile s-a intoxicat cu fum si a avut nevoie de ingrijiri medicale, informeaza Agerpres.

Directorul medical al SAJ Braila, dr. Florin Stefan, sustine ca motivul producerii incendiului este reprezentat de modul defectuos in care se realizeaza reparatiile autospecialelor Serviciului Judetean de Ambulanta, precizand ca 'una apare in hartie si alta este realitatea'.

'Masina era de lucru in noaptea asta, era in stationare intre chemari, a luat foc din senin. Sunt vechile probleme care se repeta, pentru ca niciun organ al statului competent nu ia nicio masura. Sunt probleme semnalate de mine de foarte mult timp. In masina nu era niciun extinctor in momentul producerii incendiului. Au fost luate si duse la incarcat, la verificat. Foarte bine, dar trebuia sa fie extinctoare de rezerva. Daca explodau tuburile de oxigen cu echipaje in masina si bolnavi in spatiu public, pe rampa Spitalului Judetean de exemplu, va dati seama ca puteam sa avem o tragedie? Victima este un coleg ambulantier care a incercat sa stinga focul, e intoxicat cu monoxid de carbon. Ambulanta este distrusa 100%', a declarat dr. Florin Stefan.

Managerul SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, a declarat ca autospeciala care a luat foc avea toate verificarile facute la zi.

'S-au facut verificari la masini, la instalatiile de incarcare, iar aceasta autospeciala nu a dat niciun semn atunci cand a fost pusa la incarcat ca ar fi vreo problema', a spus dr. Viorica Uscatu.

Flacarile au afectat acoperisul parcarii SAJ, grinzile de fier de sustinere indoindu-se din cauza caldurii. Ambulantierii, asistentii si medicii SAJ au incercat sa stinga incendiul cu furtunele cu apa, deoarece extinctoarele de pe masini fusesera trimise la verificat.

A fost nevoie insa de interventia unui echipaj pompieri de la ISU Braila pentru a lichida incendiul. 'Cauza incendiului este in curs de stabilire. Nu ma pot pronunta pana cand nu fac cercetarile sa vad exact de unde a pornit si a luat foc autospeciala', a declarat plt. adj. sef Viorel Parlog de la ISU Braila.

Autospeciala SAJ care a ars in totalitatea fusese achizitionata in 2009 cu 350.000 de lei si mai avea doi ani pana la amortizarea investitiei.

Directorul medical al SAJ Braila, dr. Florin Stefan, repus in functie anul acesta in urma unei decizii judecatoresti definitive, a declarat in luna septembrie 2015 ca reparatiile ambulantelor de la Braila se fac 'doar pe hartie', astfel ca este periclitata siguranta pacientilor si a echipajelor.

Managerul general al SAJ Braila, dr. Viorica Uscatu, a declara la acea vreme ca medicul Florin Stefan 'a inceput o campanie de denigrare a SAJ Braila'.

Potrivit dr. Viorica Uscatu, SAJ Braila cheltuie lunar 50.000 lei pentru reparatia si intretinerea parcului auto, iar pentru buna functionare a serviciului ar mai fi nevoie de zece ambulante.