Hidrologii au emis avertizari cod portocaliu de inundatii pentru rauri din Prahova si cod galben pentru Brasov, valabile pana sambata seara, la ora 18.00, informeaza Mediafax.

Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de inundatie (cod portocaliu) pe raurile din bazinul Teleajen si bazinul superior al raului Prahova, judetul Prahova, informeaza Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA).

Totodata, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie (cod galben) pe afluentii Oltului aferenti sectorului Sf. Gheorghe - Feldioara, judetul Brasov.

Aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele sauperioare ale raurilor Tarlung, Ghimbasel si Barsa.

ANM a emis oinformare meteorologica, valabila de sambata, ora 12.00 pana duminica dimineata la ora 09.00 in care se prognozeaza precipitatii moderate cantitativ si ninsori in zonele montane

In intervalul mentionat va ninge local in zona montana, iar in vestul, nordul si centrul tarii temporar vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si trecator ninsoare.