Traficul rutier pe majoritatea drumurilor nationale si judetene din Harghita se face in conditii de iarna, in urma ninsorilor abundente care au inceput sa cada sambata dimineata, informeaza Agerpres,

drum cu zapadaFoto: USER UPLOADED

Seful Sectiei Drumuri Nationale Harghita, Catalin Romanescu, a declarat ca stratul de zapada framantata tratata cu antiderapant de pe carosabil ajunge pana la 3 centimetri, pe DN 12 Baile Tusnad-Toplita, DN 12 C Lacu Rosu- Gheorgheni, DN 12 A Miercurea Ciuc- Lunca de Sus, DN 13 B Praid-Gheorheni si DN 15 Toplita-Borsec.

Drumarii au intervenit, de la 4 dimineata, cu 32 de utilaje de deszapezire si au imprastiat peste 300 de tone de material antiderapant.

Potrivit purtatorului de cuvant al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, au fost instituite filtre pe drumurile nationale care traverseaza crestele montane, respectiv la iesirea din Miercurea Ciuc, pe DN 12 A, spre varful Frumoasa, dar si la Lunca de Sus, pe acelasi tronson de drum, la Borsec si Toplita, pe DN 15 si la Vlahita, pe DN 13 A. Politistii verifica daca autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarna si daca masinile de mare tonaj sunt dotate si cu lanturi antiderapante.

Gheorghe Filip a precizat ca nu s-au inregistrat blocaje in trafic si nici alte probleme deosebite.

Judetul Harghita se afla in cod galben de ninsori pana sambata la pranz.