Regia Judeteana de Drumuri si Poduri din Constanta se plange ca nu are fonduri pentru achizitionarea materialelor de deszapezire necesare in aceasta iarna, dupa ce Fiscul a inghetat conturile institutiei pentru o datorie de peste 20 de milioane de lei, scrie Agerpres.

DeszapezireFoto: HotNews / DP

Cristinel Dragomir, vicepresedintele CJ Constanta, a sustinut, vineri, ca autoritatile centrale au fost informate de situatia existenta la nivelul judetului. De altfel, Dragomir a cerut ministrului de Interne sa se ocupe personal pentru solutionarea problemei.

Noi avem drumurile in administrare la Regia Judeteana de Drumuri, avem aprobat planul de deszapezire, avem aprobate sumele necesare, avem contract cu regia, dar regia are conturile indisponibile, blocate de catre ANAF [...] Singura solutie este ca aceste cheltuieli pentru materiale sa fie facute de catre Consiliul Judetean [...] urmand ca la deconturile pe care le vom face cu regia ulterior, dupa ce reusim sa deblocam conturile, sa se scada aceasta suma din valoarea contractului”, a mentionat vicepresedintele CJ Constanta, citat de Agerpres.

Potrivit lui Dragomir, Regia Judeteana de Drumuri si Poduri poate face fata, in prezent, doar la cateva zile de ninsoare, folosind materialele pe care le are in stoc.