Din punctul de vedere al ministerului de interne am luat toate masurile pentru a nu exista probleme deosebite, a declarat vineri ministrul Petre Toba, in cadrul comandamentului de iarna.

IarnaFoto: USER UPLOADED

La sedinta de la MAI a participat si premierul Dacian Ciolos, care a spus ca Guvernul va urmari cu mare atentie cum se vor rezolva problemele in perioada urmatoare.

La iesirea din comandament, Dacian Ciolos a declarat jurnalistilor ca este important sa invatam din experienta anilor trecuti pentru a evita situatiile dificile si este important ca oamenii sa fie preveniti si sa fim pregatiti.

"Le-am spus sa incercam in zilele urmatoare sa facem o analiza de risc pentru ca in aceleasi regiuni apar blocaje", a spus premierul, explicand ca este nevoie ca cetatenii sa fie informati despre riscuri si sa fie pregatite utilajele in aceste zone de risc.

Ministrul de interne a declarat, in cadrul comandamentului, ca deja s-au inregistrat fenomene meteo deosebite si s-au luat masuri in 16 judete.

Petre Toba a spus ca la nivelul ministerului sau s-a facut o analiza si “suntem pregatiti”, subliniind ca MAI are 40.000 de angajati in structurile sale, cu mijloacele de interventie, pregatiti pentru situatia ce urmeaza.

“Vom acorda o atentie deosebita activitatilor de prevenire”, a spus Toba, precizand ca analizat efectele fenomeleor meteo deosebite din ultimii trei ani.

“Am concentrat efectivele astfel incat timpii de interventie sa fie foarte scurti”, a spus ministrul.

Acesta a precizat s-au pregatit variante ocolitoare de drumuri, s-au luat masuri de identificare a persoanelor ce necesita ingrijire medicala pentru eventuala transportare spre spitale si se vor lua masuri si pentru gestionarea persoanelor fara adapost.