O inregistrare atribuita procurorului Laura Gradinta, de la Parchetul Judecatoriei Cluj, in care aceasta striga unui barbat: "Tonul jos ca va scot afara" si il intreaba pe acesta daca un dosar despre care acestia discutau e "asa o labareala trista" incat sa fie contestate toate probele si toti martorii, a aparut joi in presa locala, relateaza Mediafax. Magistratul este cercetat disciplinar pentru "atitudini nedemne".

Procurorul Laura Gradinta de la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj este cercetat disciplinar de Inspectia judiciara pentru "atitudini nedemne" in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii.

Intr-o inregistrare audio aparuta, joi, in presa clujeana, si care este atribuita procurorului Laura Gradina intr-o discutie cu un barbat, se aude vocea ridicata a acesteia.

"Tonul jos, ca va scot afara! Este asa o labareala trista dosarul asta, contestati pe toata lumea, contestati toate probele din dosar? Aveti un tupeu inimaginabil, cred ca dumneavoastra nu aveti proprietatea cuvintelor, pe bune", se aude in inregistrare.

Potrivit unui comunicat recent al Inspectiei Judiciare postat pe site-ul institutiei, procurorul Laura Gradina, prin afirmatiile, expresiile si tonul folosit, "a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea si demnitatea profesiei de magistrat".

"Inspectorii judiciari din cadrul Directiei de inspectie judiciara pentru procurori au dispus, prin rezolutia din 27 octombrie 2015, exercitarea actiunii disciplinare fata de Laura Gradina, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Cluj-Napoca, pentru abaterea disciplinara prevazuta in Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor - atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii. S-a retinut ca procurorul, in exercitarea atributiilor de serviciu, prin afirmatiile, expresiile si tonul folosit, a manifestat un comportament incompatibil cu onoarea si demnitatea profesiei de magistrat", se arata in comunicatul citat.

Actiunea disciplinara a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza.