Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretul pentru promulgarea Legii privind transmiterea unei suprafete de teren din domeniul public al statului si din administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov in domeniul public al judetului Brasov si in administrarea CJ Brasov, pentru realizarea obiectivului 'Aeroport International Brasov-Ghimbav', informeaza Administratia Prezidentiala, citata de Agerpres.

Legea cu privire la realizarea aeroportului international Brasov-Ghimbav a fost initiata de mai multi parlamentari PSD, UNPR si PNL.

Potrivit actului normativ, aeroportul va fi construit pe suprafata unui teren transferat din administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov in domeniul public al judetului, iar predarea-preluarea terenului se va face pe baza de protocol incheiat intre parti in termen de 30 de zile de la intrarea legii in vigoare.

In textul actului legislativ se precizeaza faptul ca, la finalizarea lucrarilor de construire a aeroportului, pistele de decolare, aterizare, caile de rulare si platformele pentru imbarcare-debarcare, precum si terenurile aferente, intra de drept in domeniul public al statului.

'In cazul nerealizarii obiectivului 'Aeroportul International Brasov-Ghimbav', in termen de zece ani, suprafata de teren prevazuta revine de drept in domeniul public al statului si in administrarea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof si Sfecla de Zahar Brasov', se mai arata in lege.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri si decretele pentru promulgarea Legii privind modificarea art. 2 din Legea nr. 92/2002 pentru aprobarea participarii Romaniei, cu drepturi depline, la Consiliul de Administratie al Colegiului Europei si a platii cotizatiei anuale, a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 109/2007 privind reutilizarea informatiilor din institutiile publice, a Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 34/2015 privind aprobarea platii contributiei anuale de participare a Romaniei la Comitetul pentru Investitii sesiune largita din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si pentru completarea anexei nr. 1 la Ordonanta Guvernului nr. 41/1994 privind autorizarea platii cotizatiilor la organizatiile internationale interguvernamentale la care Romania este parte.

De asemenea, seful statului a semnat decretul pentru eliberarea din functia de judecator la Judecatoria Ramnicu Sarat a Stefaniei Fasie, pe motiv de pensionare a magistratului