Secretarul de stat Raed Arafat a declarat miercuri ca nu demisioneaza, dupa ce Catalin Tolontan a prezentat un document care arata ca pompierii de ISU Bucuresti stiau ca in cladirea in care se afla clubul Colectiv se desfasurau evenimente cu public.

Raed ArafatFoto: Agerpres

Raed Arafat declarase, dupa accidentul din clubul Colectiv, in care si-au pierdut viata pana in prezent 60 de oameni, ca ISU nu stia despre acest club, care nu exista in baza de date a serviciilor de urgenta.

Un document prezentat insa pe Tolo.ro arata ca firma de evenimente Emagic anunta ISU Bucuresti ca va organiza un festival in 25 si 26 "in clubul Colectiv si la etajul 1 al fabricii Pionierul din strada Tabacarilor nr. 7, sector 4, Bucuresti".

"Aceasta informatie am aflat-o abia ieri (marti, n.r.) (...) Informatia ca nu se stiau activitatile care se desfasoara in cladirea respectiva normal se schimba avand in vedere acest nou act care a aparut", a raspuns Arafat, intrebat daca isi da demisia.

Acesta a precizat ca a trimis la DNA toate documentele legate de acest caz iar la conducerea ISU Bucuresti va fi numita o noua conducere.

Acesta a precizat ca, la solicitarea Emagic pompierii "au trimis un raspuns prin doua adrese la firma organizatoare dar fara sa mearga acolo". In acest raspuns erau transmise "prevederile legale pe care trebuie sa le respecte".

Raed Arafat nu considera ca s-a autopronuntat atunci cand a afirmat ca pompierii nu stiau de existenta clubului Colectiv.

"Daca nu dam informatii si tacem complet pana iese ancheta ni se spune ca nu vreti sa dati informatii".