Medicii legisti au stabilit, in urma necropsiei, ca moartea pilotului Mircea Craciun, care s-a prabusit cu planorul in Masivul Postavarul, in luna august, a fost violenta si s-a datorat "unui politraumatism prin accident aviatic", au anuntat miercuri procurorii brasoveni.

Epava planorului disparutFoto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov a anuntat, miercuri, ca, potrivit raportului intocmit de catre medicii legisti, pilotul Mircea Craciun a murit in urma accidentului aviatic, din cauza multiplelor fracturi la cap, bazin si picioare, transmite Mediafax.

In urma concluziilor preliminare privind decesul pilotului Mircea Craciun, raportul autopsiei arata ca moartea acestuia "a fost violenta si s-a datorat unui politraumatism prin accident aviatic - pilot planor".

"In urma examinarii fragmentelor de cadavru, s-au constatat multiple fracturi la nivelul craniului, bazinului si membrelor inferioare, leziuni care pledeaza pentru un politraumatism grav in legatura directa de cauzalitate cu decesul", se arata in comunicatul Parchetului Curtii de Apel Brasov.

Familia planoristului a decis ca trupul acestuia sa fie incinerat, urmand sa fie organizata o ceremonie religioasa restransa si privata.

Planorul pilotat de Mircea Craciun a decolat in 6 august de pe aerodromul Aeroclubului Ghimbav, fiind remorcat in Masivul Postavarul, de unde a fost lansat in vederea efectuarii unui zbor de agrement, fara a reveni ulterior la sol.

Echipele de interventie au gasit, sambata la pranz, in zona Muchia Cheii, din Masivul Postavarul, epava planorului pilotat de Mircea Craciun si disparut in urma cu aproape patru luni, aproximativ in aceeasi zona, dupa ce un turist a anuntat la 112 ca a vazut bucati dintr-un planor.

In interiorul epavei a fost gasit cadavrul in stare avansata de descompunere al pilotului Mircea Craciun, acesta fiind ridicat duminica si transportat la Serviciul de Medicina Legala Brasov, pentru necropsie.

Epava planorului gasit pe 21 noiembrie de niste turisti, in zona Muchia Cheii, din Masivul Postavarul, a ramas in continuare la locul respectiv, urmand sa fie ridicata cu un elicopter cand conditiile meteorologice vor permite acest lucru.