Potrivit ununi comunicat al Directiei Anticoruptie, procurorii DNA Suceava, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, comise in legatura cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene in perioada 2014-2015.

Astfel, miercuri sunt efectuate perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Suceava si Iasi, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

Se efecuteaza perchezitii la biroul unui director din cadrul Directiei investitii agricole si non-agricole apartinand Autoritatii de Management din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si la birourile unui director si mai multor functionari din cadrul Centrului regional pentru finantarea investitiilor rurale 1 N-E Iasi, au declarat pentru Agerpres surse judiciare.

Sursele citate sustin ca au loc perchezitii si la Primaria comunei Pojorata, judetul Suceava.

Potrivit acelorasi surse, faptele ar avea legatura cu utilizarea frauduloasa a fondurilor europene accesate in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala la nivelul judetului Suceava.