Prima comisie de experti a CNAS pentru afectiuni hepatice care evalueaza dosarele pentru tratamentul fara interferon se va intruni miercuri. Se vor analiza cele peste 100 de dosare depuse, iar pana la finalul acestei saptamani deciziile comisiei vor fi transmise la casele de asigurari de sanatate si vor permite accesul la tratament incepand cu data de 1 decembrie, scrie Agerpres.

"In perioada urmatoare, comisia de experti pentru afectiuni hepatice se va intruni ori de cate ori vor fi depuse la CNAS aproximativ 100 de dosare. Cu siguranta, daca ar fi fost depuse azi 5.000 de dosare, ele nu ar fi putut fi analizate decat pe parcursul catorva luni", a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS, conform unui comunicat de presa transmis marti.

CNAS reaminteste ca procedura de intocmire a dosarelor si informatiile despre modul in care pacientul intra in posesia tratamentului fara interferon sunt publicate pe site-ul CNAS la sectiunea "Medicamente - tratament fara interferon".

"Pana la data de 13 noiembrie 2015 au fost distribuite 2.720 de vouchere pentru investigatii in cele 11 centre din tara desemnate pentru evaluarea si monitorizarea pacientilor in vederea acordarii tratamentului fara interferon. Perioada de valabilitate a investigatiilor efectuate in baza acestor vouchere este de 3 luni. Procesul de distribuire a voucherelor va continua", mentioneaza CNAS.

In baza contractului cost-volum-rezultat incheiat de CNAS, vor beneficia de tratament fara interferon pacientii cu hepatita cronica virala C si ciroza hepatica C, cu stadiul de fibroza F4.