Patru persoane suspectate ca racolau tinere si le obligau sa se prostitueze in cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost retinute, luni seara, in urma perchezitiilor facute de politistii din Alba si Sibiu pentru destructurarea unei retele de proxenetism, potrivit Mediafax.

Surse judiciare au declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, ca patru persoane suspectate ca racolau tinere si le obligau sa se prostitueze in cluburi de striptease din municipiul Sibiu au fost retinute.

De asemenea, in cazul altor doi suspecti procurorii au dispus masura controlului judiciar, iar un al saptelea barbat a fost propus pentru arestare in lipsa.

Seful Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din BCCO Alba, comisarul Catalin Talpos, a declarat presei ca cei sapte suspecti au actionat "prin exploatarea unor tinere care aveau o situatie vulnerabila", unele dintre acestea fiind din centre de plasament.

"De regula, tinerele erau, pe parcursul zilei, tinute sub cheie, incuiate, sechestrate, iar noaptea erau duse in cluburile respective pentru a presta activitate ca animatoare - dansatoare si, pe langa activitatea respectiva, erau obligate sa practice prostitutia prin raporturi sexuale cu clienti ai localurilor. Daca fetele refuzau, acestea erau fortate de patroni care exercitau asupra lor diferite masuri coercitive. Este vorba de sapte suspecti in cauza, fiecare are participatia lui. Unii au constituit gruparea, altii au sprijinit-o. Fiecare a participat la exploatarea tinerelor, la plasarea lor pentru a practica prostitutia", a declarat Catalin Talpos.

El a precizat ca sumele incasate pentru practicarea prostitutiei variau: "De exemplu, tinerele care erau mai vulnerabile din cauza ca proveneau din centrele de plasament din judetul Sibiu erau fortate sa practice prostitutia, iar banii le erau in totalitate luati. Posibil sa le fi lasat pentru un suc sau un pachet de tigari. In rest, toti banii le erau luati de suspecti".