Un preot catolic din Franta si-a atras critici dure dupa ce a comparat victimele din sala de concerte Bataclan, unde evolua trupa rock Eagles of Death Metal, cu autorii atentatelor de la Paris, afirmand ca spectatorii erau "morti din punct de vedere spiritual", fiind "frati siamezi ai teroristilor", potrivit Mediafax.

Dezgustat de spectacolul rock la care asistau "1.500 de oameni aflati in transa extatica", preotul catolic Herve Benoit, de la o parohie din Lyon, i-a catalogat pe cei prezenti la concertul din sala Bataclan drept "copii saraci ai generatiei bobo" (n.red. - stilul social burghezo-boem).

Spectatorii de la concertul trupei Eagles of Death Metal erau "morti din punct de vedere spiritual, iar asasinii, frati siamezi", a declarat preotul intr-un editorial publicat pe site-ul Riposte-catholique.fr.

Atat in cazul participantilor la concert, cat si al teroristilor, avem de-a face cu "aceeasi demolare a valorilor, aceeasi amnezie, acelasi infantilism, aceeasi incultura... Unii erau hraniti fortat cu valori crestine interpretate in mod nebunesc: toleranta, relativism, universalism, hedonism... Ceilalti, hraniti cu valori musulmane devenite si mai nebunesti in contactul cu modernitatea: intoleranta, dogmatism, cosmopolitismul urii...", adauga preotul catolic.

"Nu este vorba de o revenire la Evul Mediu (...), este vorba de postmodernism in absurditatea sa. Este drama umanismului ateu, care il iubeste pe diavol, care iubeste moartea, violenta si care ...ii omoara! (...) 130 de morti, este groaznic! Dar 600 de morti ce inseamna? Este cifra avorturilor facute in Franta intr-o singura zi. Unde este adevarata oroare?!", adauga preotul.

Editorialul dur al preotului catolic a fost criticat in Franta, inclusiv de cardinalul Philippe Barbarin, Arhiepiscopul de Lyon.

"Cardinalul s-a declarat consternat de acest text, foarte ofensiv si neasteptat din partea unui preot", au declarat persoane din anturajul Arhiepiscopului de Lyon citate de revista L'Express.

Teroristii islamisti care au atacat pe 13 noiembrie sala de concerte Bataclan din Paris au omorat 89 de persoane. Alte zeci de persoane au fost ucise la terase si restaurante din Paris.

In total, 130 de persoane au fost ucise in atentatele revendicate de reteaua terorista Stat Islamic.